Editorul tabloidului britanic de stanga Daily Mirror a anuntat vineri achizitionarea mai multor titluri, printre care concurentul sau de dreapta Daily Express pentru 126,7 milioane de lire (143 milioane euro), in plina consolidare a unui sector confruntat cu scaderea vanzarilor si a veniturilor din publicitate, scrie AFP.

Cele doua ziare, cele mai vandute dupa al Doilea Razboi Mondial, s-au confruntat cu un declin continuu al vanzarilor pe print.

In decembrie 2017, Daily Mirror afisa un tiraj zilnic de 580.000 de exemplare, in scadere cu 18,84% in raport cu decembrie 2016, in timp ce Daily Express a inregistrat un recul de 6,82% la 364.000 de exemplare.

Directorul general al editorului Daily Mirror, Trinity Mirror, a explicat la BBC ca cele doua ziare isi vor pastra identitatea. "Daily Express nu se va apleca spre stanga iar Mirror nu va migra spre dreapta", a spus Simon Fox.

Pe langa spectrul politic, cele doua ziare au o viziune total diferita asupra Uniunii Europene: Daily Express este ferm pro-Brexit in timp ce Mirror a cerut britanicilor sa voteze pentru ramanerea in UE la referendumul din 23 iunie 2016.

Achizitia include si alte titluri ale grupului Northern & Shell, precum Sunday Express, Daily Star si Daily Star Sunday, precum si cele trei reviste OK!, New! si Star.

Actiunea Trinity Mirror crestea cu 7,45% la 75 pence in jurul orei 12,00 GMT pe bursa din Londra.