O lege pentru modificarea Codului Audiovizualului, cunoscuta si ca legea anti-propaganda, a intrat sambata in vigoare, dupa ce Parlamentul de la Chisinau a votat proiectul pe 7 decembrie, potrivitRadio Chisinau. Modificarile presupun inclusiv combaterea propagandei rusesti pe teritoriul Republicii Moldova.

Russia TodayFoto: Russia Today

Radiodifuzorii si distribuitorii de servicii aflati sub jurisdictia Republicii Moldova au avut un termen de 30 de zile pentru a-si racorda serviciile de programe si ofertele de servicii la noile norme audiovizuale, dupa ce legea a fost publicata in Monitorul Oficial.

Potrivit legii, spre retransmisie nu vor fi admise programele de tv si radio cu continut informativ, informativ-analitic, militar si politic ce nu sunt produse in tarile membre ale UE, SUA, Canada si statele participante la Conventia Europeana cu privire la televiziunea transfrontaliera.

Pentru incalcarea prevederilor legii respective, radiodifuzorii si distribuitorii de servicii risca sanctiuni sub forma de amenda de la 40 de mii de lei moldovenesti la 70 de mii de lei, iar pentru incalcarea repetata - de pana la 100 de mii de lei.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului isi reitereaza convingerea ca noile prevederi vor contribui semnificativ la interzicerea propagandei straine in R. Moldova si va asigura protectia fata de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior.