In urma numeroase semne de intrebare aparute in media in legatura cu promo-ul Realitatii TV ce anunta asasinarea lui George Bush, televiziunea anunta intr-un comunicat ca este vorba despre documentarul "Moartea unui presedinte" (in original: "Death of a President") o productie britanica, lansata la sfarsitul anului 2006 si premiata cu un Emmy. Documentarul urmeaza sa fie difuzat duminica, 27 ianuarie, de la ora 21.30.

"Moartea unui presedinte" este un documentar fictiune a carui actiune se petrece in anul 2008 si care prezinta o presupusa asasinare a presedintelui american George W. Bush.

Documentarul incepe intr-o nota energica, asemanatoare filmelor lui Quentin Tarantino si Oliver Stone, cu un discurs patriotic sustinut de George W. Bush. In timpul discursului, furia multimii creste la cote tot mai inalte si culmineaza cu impuscarea presedintelui american. Filmul continua cu vanatoarea initiata de FBI pentru descoperirea asasinului si cu felul in care un suspect sirian este condamnat la moarte fara sa fie interogat.

Desi "Moartea unui presedinte" a fost acuzat ca este anti-Bush si ca profita de situatia din Irak si Afganistan pentru a promova o agenda politica, filmul este valoros datorita modului realist in care a fost realizat si editat, dar si datorita felului prin care reuseste sa tina telespectatorii in fata ecranelor pana la derularea genericului de final.

"Moartea unui presedinte" este al doilea film difuzat in cadrul emisiunii "Pe viata si pe moarte".