Fostul redactor-sef HotNews.ro, Cristian Pantazi, si fostul editor coordonator Dan Tapalaga au lansat, luni, propria platforma de presa,G4Media.ro, editata de organizatia non-profit Asociatia Group 4 Media Freedom & Democracy. Printre primele articole - o ancheta referitoare la o consiliera a lui Liviu Dragnea, o stire despre posibilul candidat al Romania 100 la Primaria Bucuresti, un material despre marsul pentru autonomia Tinutului Secuiesc.

Logo G4MediaFoto: G4Media.ro
  • Mai jos, ce spune Cristi Pantazi despre noul proiect

Site-ul propune sa arate "informatia relevanta, stirea din spatele stirii", sa puna accent pe "dezvaluiri, anchete si subiecte grele (...)", dar si "analize si opinii bazate pe fapte, pe informatii".

In prezentarea proiectului, pe site se precizeaza: "Dorim sa devenim o veritabila platforma a libertatii in presa romaneasca, locul in care adevarul nu va putea fi niciodata cenzurat, indiferent pe cine deranjeaza articolele, dezvaluirile sau opiniile noastre."

Pe site, Cristian Pantazi figureaza ca redactor-sef, iar Dan Tapalaga - editor proiect.

Ce spune Pantazi despre proiect:

Rep.: De ce o platforma noua, separata de HotNews.ro?

Cristian Pantazi: Am vrut sa incepem un proiect pe cont propriu ca sa testam un nou model de business si ca sa ne concentram mai mult pe zona de hard-news: anchete, investigatii, analiza pe marile subiecte.

Rep.: Cu ce bani lansati site-ul, cu ce bani il il veti tine pe picioare?

C.P.: Cum spuneam mai sus, e alt model de business, nu se bazeaza pe advertising. Dat fiind ca suntem un ONG, G4Media va apela la donatii si la proiecte. Contam in mare masura pe contributiile voluntare ale cititorilor, pe care ii rugam sa contribuie de cate ori cred ca am aparat interesul public in mod corect.

Rep.: Cand l-ati anuntat, ati spus ca alaturi de voi vor mai fi alti jurnalisti. Cine?

C.P.: Sunt alaturi de noi mai multi ziaristi, unii au scris deja pe site, altii vor semna in curand.

Rep.: Faceti doar presa? Sau vor fi si alte activitati?

C.P.: ONG-ul care editeaza site-ul G4Media.ro va participa in proiecte dedicate societatii civile, pe directiile care ne intereseaza: libertatea presei, anticoruptie, buna guvernare.

Rep.: Cum va raportati la ceilalti independenti de pe piata media?

C.P.: Acum, ca am intrat in zona lor, incercam sa intelegem cat mai bine modul de functionare si vrem sa colaboram cu toate publicatiile independente.

  • Cristian Pantazi si Dan Tapalaga au anuntat saptamana trecuta, prin doua articole (Pantazi, Tapalaga), plecarea lor de la HotNews.ro, pentru a lansa un alt proiect editorial.