Ringier România a înregistrat, anul trecut, un profit de peste 8 milioane de euro, marja de profitabilitate depășind 20%, potrivit directorului companiei, Mihnea Vasiliu. Acesta a precizat pentru HotNews.ro că fiecare dintre liniile de business ale companiei - cele publishing (presă, tipografie etc.), eJobs și Imobiliare.ro - au ieșit pe profit. La nivel internațional, compania elvețiană a anunțat săptămâna aceasta rezultatele financiare aferente anului trecut, arătând ce 66% din profit provine din afaceri în domeniul digital.

Logo RingierFoto: Wikipedia

Astfel, la nivel internațional, Ringier a avut o cifră de afaceri în scădere cu 4,4%, până la 1 miliard de franci elvețieni. Rezultatul EBITDA s-a ridicat la 110,6 milioane de franci elvețieni, profitul operațional crescând în 2017 "în pofida unui mediu de piață ce trece prin dificultăți istorice, în afacerile traditionale de publishing".

Creșterea, arată grupul Ringier, este datorată întăririi piețelor digitale din fiecare țară unde este prezentă compania, precum și măsurilor de eficientizare adoptate de aceasta.

Pentru 2017, arată grupul elvețian, digitalul a atras 42% din venituri, dar 66% din totalul rezultatului EBITDA, în creștere față de anul precedent (62%).