Societatea Română de Televiziune (SRTv) a transmis, vineri, după ceDragoş Pătraru a anunţat, în cadrul emisiunii sale, că va dezvălui nereguli din Televiziunea Română și amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, că ”Televiziunea Română asigură libertatea de exprimare şi promovează pluralitatea de opinii”, dovada în acest sens fiind tocmai difuzarea pe post a recentelor ediții ale emisiunii „Starea naţiei”, în care este satirizată sau criticată conducerea societăţii.

Dragos PatraruFoto: Captura TVR1

Reacția SRTv vine după ce Dragoş Pătraru a anunţat, în cadrul emisiunii sale, că a sesizat Comisia de Etică a Societăţii Române de Televiziune în legătură cu ceea ce el şi echipa sa consideră că sunt încercări de cenzură, intimidare şi hărţuire la adresa lor din partea conducerii televiziunii publice, potrivit News.ro.

Comunicatul de presă al SRTv

Ca urmare a articolelor apărute în mediul online şi a afirmaţiilor făcute de dl. Dragoş Pătraru în emisiunea „Starea Naţiei”, difuzată pe TVR 1, de luni până joi, de la ora 22.30, SRTv face următoarele precizări:

- Televiziunea Română asigură libertatea de exprimare şi promovează pluralitatea de opinii, conform misiunii sale publice. Dovada acestui fapt este tocmai difuzarea pe post, pe unul dintre canalele sale principale, a recentelor ediţii ale emisiunii „Starea naţiei”, în care este satirizată sau criticată conducerea societăţii.

- SRTv consideră că, la fel ca în orice altă companie, relaţiile contractuale trebuie respectate de ambele părţi, fie că vorbim despre proprii angajaţi, de colaboratori sau de alţi parteneri externi.

- În acest context, ne rezervăm dreptul legal şi firesc de a acţiona pentru a proteja imaginea instituţiei, în deplin respect pentru telespectatorii noştri şi pentru misiunea publică încredinţată.

- Managementul SRTv încurajează libera exprimare în interesul publicului telespectator şi are permanent în vedere informarea corectă şi echilibrată a acestuia, precum şi prezentarea obiectivă şi imparţială a realităţilor vieţii social-politice şi economice interne şi internaţionale.