Președintele-director general al Televiziunii publice, Doina Gradea, a calificat-o pe o jurnalistă de la Știrile TVR drept "cap de porc", după ce aceasta i-a pus de patru ori aceeași întrebare, "în fața tuturor", primarului Bucureștiului Gabriela Firea, scrie Catalin Tolontan pe blogul său.

Doina GradeaFoto: Hotnews

Acesta citează o înregistrare făcută de "oameni din instituție" care "s-au săturat să fie jigniți". Potrivit sursei citate, "la un moment dat, Gradea se enervează și începe să povestească cum "merită tăiați" jurnaliștii de la știri".

Incidentul în care jurnalista a fost insultată de directoarea TVR a avut loc în decembrie 2017, când, la Spitalul Foișor, mai mulți ziariști au pus primarului întrebări ce nu aveau legătură cu inaugurarea Spitalului Foișor. Printre ei, ziarista TVR, care s-a referit la o temă la zi, anume cheltuielile municipalității legate de monumente și statui.

Conform Tolo.ro, înregistrarea respectivă, împreună cu alte episoade din interiorul TVR, va fi prezentată joi seară la Gala Libertății de Exprimare, organizată de ActiveWatch.