Rețeaua internațională de comunicare Cheil Worldwide a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni la agenția Centrade Integrated, controlată de Radu Florescu, potrivit unui anunț al companiei. Achiziția vine la doi ani după ce grupul Centrade a intrat în parteneriat cu rețeaua Cheil pentru a coordona operațiunile acesteia la nivel regional, în Europa de Sud-Est.

Radu FlorescuFoto: Arhiva personala

Centrade este grupul format, până acum trei ani, în jurul Saatchi&Saatchi România, agenție al cărei brand a fost transferat de grupul global Publicis la grupul local Publicis. Agenția lui Radu Florescu a rămas de atunci cu denumirea Centrade.

Potrivit anunțului de acum, "achiziția face parte din strategia rețelei de a-și crește competitivitatea pe piața globală și de a construi platforme de business care să susțină viitoarea extindere printr-o activitate intensă de fuziuni și achiziții."

Compania Centrade Integrated are, potrivit comunicatului, clienți în România, Serbia, Croația și Ungaria.

Potrivit Termene.ro, compania Centrade Integrated îi are ca acționari pe Peziona Enterprises Limited - Cipru (99%) și Radu Francis Florescu - 1%.