Jurnaliştii de la Ştirile TVR îi solicită directoarei generale a televiziunii publice, Doina Gradea, să îi ceară scuze colegei pe care a catalogat-o drept ”cap de porc”, aceștia exprimându-și, totodată, consternarea și indignarea față de limbajul folosit. Scrisoarea ziariștilor o anunţă pe Doina Gradea că nu se vor lăsa intimidaţi și o asigură pe aceasta că nu sunt ”hateri de profesie”.

Scrisoarea jurnalistilor TVRFoto: Ramona Avramescu Facebook

Angajații se declară îngrijorați de disprețul directorului instituției și producătorului executiv a TVR, Eduard Dârvariu, îl arată față de ”principiile și misiunea televiziunii publice”.

Pe listă semnatarilor se află nume cunoscute: Ramona Avramescu, Adelin Petrișor, Mihai Rădulescu.

Lista nu este închisă și se semnează pe măsură ce jurnaliștii se întorc de pe teren.

Ce a scris Ramona Avramescu pe pagina sa deFacebook

”M-am trezit de dimineață cu gândul că ar trebui să scriu ceva de ziua meseriei noastre și a celor care o fac. N-am avut nici o idee genială și am lăsat-o baltă. Până la urmă, împreună cu colegii mei de la Știrile TVR am scris asta, deși mi-aș fi dorit din tot sufletul să nu fie nevoie să o fac. #sieusuntcapdeporc

Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii "Starea Nației" de la TVR, a publicat joi, pe site-ul pătraru.ro, o serie de înregistrări în care președintele-director general al instituției, Doina Gradea, vorbește insultător la adresa jurnaliștilor de la Știrile TVR și afirmă că aceștia ar merita "pumni în gură". Ea spune, conform înregistrărilor, că e "nevoită" să intervină în politica editorială când sunt derapaje și spune că ziariștii Televiziunii publice sunt "hateri de profesie".

Mai mult, Doina Gradea a folosit apelativul ”cap de porc” referindu-se la una dintre angajate.

UPDATE O știre despre postarea lui Dragoș Pătraru a fost difuzată și în jurnalul TVR 2.