Monica Ghiurco, jurnalistă TVR și reprezentantă a salariaților televiziunii în consiliul de administrație al instituției, a solicitat, vineri, o ședință extraordinară a CA, după înregistrările publicate joi de Dragoș Pătraru cu președintele-director general Doina Gradea și șeful postului TVR 1, Eduard Dârvariu.

Monica GhiurcoFoto: tvr.ro

Monica Ghiurco a spus pentru HotNews.ro că a solicitat ședința extraordinară "pentru a discuta situația creată în special la direcția Știri".

Ea a precizat că ședința poate avea loc dacă este aprobată președintele CA (Doina Gradea) sau, dacă acesta nu răspunde favorabil, dacă solicitarea este susținută de o treime dintre membrii Consiliului.

Realizatorul emisiunii "Starea Nației", Dragoș Pătraru, a publicat, joi, în calitate de avertizor public o serie de înregistrări cu Doina Gradea și Eduard Dârvariu. În acestea, Doina Gradea poate fi auzită cum vorbește insultător la adresa jurnaliștilor de la Știri, o califică pe o reporteriță drept "cap de porc", afirmă că aceștia ar merita "pumni în gură" explică de ce ar fi "nevoită" să intervină în politica editorială când apar derapaje. Ea îi califică pe ziariștii TVR drept "hateri de profesie".

În replică, câteva zeci de jurnaliști de la Știrile TVR au semnat tot joi o scrisoare prin care îi cer Doinei Gradea să îi ceară scuze colegei catalogate drept "cap de porc" și își exprimă consternarea și indignarea față de limbajul folosit în cazul lor de șefa instituției.