Preşedinta TVR, Doina Gradea, acuză presiuni şi susţine că dezvăluirile făcute de Pătraru sunt neadevărate şi aduc atingere vieţii ei private

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 4 mai 2018, 17:05 Economie | Media & Publicitate


Doina Gradea
Foto: Hotnews
Doina Gradea, Preşedinte - Director general al TVR, acuză presiuni făcute la adresa ei de realizatorul de televiziune Dragoş Pătraru şi susţine că dezvăluirile făcute joi de către jurnalist sunt neadevărate şi aduc atingere vieţii ei private. În plus, ea spune că cel care a înregistrat, fără acordul său, conversaţiile va răspunde în faţa legii, potrivit news.ro.

„Formulez următoarele rânduri în dubla calitate, aceea de Preşedinte-Director General al SRTv şi aceea de persoană privată”, se arată în mesajul publicat pe site-ul televiziunii publice.

Doina Gradea face o serie de precizări cu privire la discuţiile apărute în ultimele zile, „discuţii care aduc atingere atât SRTv şi imaginii acesteia, cât şi vieţii mele private”.

„În calitate de persoană privată, mărturisesc că nu am crezut că voi fi pusă în situaţia ca unele conversaţii private, unele purtate telefonic, în timp ce mă aflam singură în birou, să devină subiect de presă. În orice ţară civilizată, aşadar şi în România, înregistrarea, fără acordul meu, a acestor conversaţii este o acţiune nelegală şi cel care a făcut-o va răspunde în faţa legii.

Mă întreb, de data aceasta ca oficial al acestei instituţii de interes public, ce alte şedinţe şi discuţii cu caracter strategic, conţinând poate informaţii cu caracter confidenţial, au fost înregistrate în acelaşi mod, ilegal?

În cele şapte luni de la numirea în funcţia de Director General Interimar şi de Preşedinte-Director General al SRTv, presiunile făcute asupra mea de către un realizator aflat în preajma perioadei de negociere a contractului său extrem de lucrativ cu televiziunea publică nu au încetat. Ele s-au intensificat şi s-au transformat treptat în ameninţări făţişe. Evident, aceste ameninţări au fost evitate cu grijă atunci când s-a procedat la trunchierea şi montarea înregistrărilor realizate nelegal, în întrevederi sau convorbiri purtate cu acelaşi realizator de program sau din discuţii avute în spaţii private, el nefiind prezent.

Din prima zi a mandatului meu de director general interimar, am fost ţinta unei campanii premeditate a acestui realizator – cum el însuşi a declarat că face o investigaţie din ultimele 7 luni -, de defăimare prin discreditarea mea constantă şi, implicit, a instituţiei pe care o conduc. Campania a constat în prezentarea de informaţii trunchiate şi scoase din alt context şi montate cu rea credinţă, acestea nefiind adevărate.

Aceeaşi persoană a folosit spaţiul emisiunii pe care o prezintă la TVR1 pentru o răfuială personală şi unilaterală cu conducerea SRTv, în timp ce – în mod paradoxal – acuză cenzura şi îngrădirea libertăţii sale de exprimare.

Nicăieri în lume, un post de televiziune, fie el public sau privat, nu permite unui angajat sau colaborator să defăimeze instituţia în care îşi desfăşoară activitatea şi cu care se află într-o relaţie contractuală clară! Nicăieri în lume, în niciun fel de organizaţie media, prevederile unui contract nu sunt aplicabile unilateral şi opţional.

Încălcările contractului cu SRTv sunt evidente prin întreprinderea de acte sau fapte de natură să prejudicieze bunul renume al staţiei publice sau al activităţilor acesteia. El ne acuză de cenzură, presiune şi ameninţări, însă lipsa de cenzură este probată de însăşi continuarea difuzării pe TVR1 a emisiunii «Starea naţiei», chiar în condiţiile exprimării pe post a acuzelor sale.

În calitate de Director General Interimar şi mai apoi de Preşedinte-Director General al SRTv, am dreptul de a interveni în politica de ştiri, editorială în general, pentru a asigura echilibrul şi echidistanţa cerute de Legea nr. 41/1994, de Statutul jurnalistului din TVR şi de Codul deontologic. Cu toate că aveam dreptul, nu am participat niciodată la şedinţele de sumar, la şedinţele de ştiri, nu am avut acces la sumarul ştirilor şi nu am dispus scoaterea sau introducerea din programe a unor materiale. Am cerut, în toate discuţiile cu managementul Ştirilor, să fie respectată condiţia de echidistanţă cerută de lege.

Fără dubiu, cele prezentate de Dragoş Pătraru sunt neadevărate, neexistând nicio măsură luată împotriva vreunui jurnalist din Direcţia Ştiri sau de eliminarea a vreunei ştiri din program, acestea fiind difuzate în mod normal, fără imixtiuni.

În măsura în care a fost lezată demnitatea vreunui coleg doresc să îl asigur că nu am avut nicio clipă intenţia de a-l jigni în vreun fel, drept pentru care înţeleg să îmi cer scuze public pentru situaţia creată.

Ca Preşedinte-Director General al TVR, voi întreprinde toate demersurile legale pentru a apăra interesele acestei instituţii.

Ca persoană privată, îmi rezerv dreptul ca, prin aceleaşi mijloace legale, să îmi protejez spaţiul personal de orice încălcare brutală şi nelegală a acestuia”.

În urma publicării înregistrărilor în care Gradea şi producătorul executiv al TVR Eduard Dârvariu folosesc un limbaj licenţios la adresa jurnaliştilor angajaţi ai televiziunii publice, PNL a cerut ca preşedinta SRTv să demisioneze până marţi, iar în caz contrar, ea va fi convocată la audieri în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4279 vizualizari

 • +26 (26 voturi)    
  Tanti cap de porc (Vineri, 4 mai 2018, 17:10)

  mitg [utilizator]

  "Mă întreb, de data aceasta ca oficial al acestei instituţii de interes public, ce alte şedinţe şi discuţii cu caracter strategic, conţinând poate informaţii cu caracter confidenţial, au fost înregistrate în acelaşi mod, ilegal?"

  Te intrebi degeaba.
  Cand esti directorul unei institutii prestigioase cum se vrea TVR, te comporti ca directorul fie la o conferinta, fie stand pe WC.

  De ce sa-ti fie frica? Ce-am auzit e doar din categoria "light", se poate si mai rau?
  • +9 (9 voturi)    
   Tot ea grohaie in continuare (Vineri, 4 mai 2018, 23:54)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Trebuie sa-i bagi belciugul sa se potoleasca!!!!
 • +21 (23 voturi)    
  marsh (Vineri, 4 mai 2018, 17:10)

  dum_i [utilizator]

  marsh javra inapoi in canalul de unde ai iesit.

  PSD = MOARTE.
 • +24 (24 voturi)    
  Iar eu o acuz de mentalitate comunista (Vineri, 4 mai 2018, 17:11)

  emil bobu [utilizator]

  ce nu-si are locul in 2018.
 • +24 (24 voturi)    
  imi pare rau... ca s-a aflat (Vineri, 4 mai 2018, 17:21)

  banatul e fruncea [utilizator]

  "În măsura în care a fost lezată demnitatea vreunui coleg doresc să îl asigur că nu am avut nicio clipă intenţia de a-l jigni în vreun fel" = cap de porc nu e o jignire :))
 • +19 (19 voturi)    
  Stie asta ce e aia presa?? (Vineri, 4 mai 2018, 17:21)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ce sunt alea subiecte? DG-ul TVR e doar o sluga politica pusa acolo cu misiunea de a face propaganda pentru ciuma rosie si a cenzura. Pentru asta o platim cu un salariu gras, impreuna cu toata clientela, rudele si borfasii angajati in cloaca mediatica numita TVR:
  • +6 (8 voturi)    
   dar ce urata este.. (Vineri, 4 mai 2018, 22:45)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   si rea, si proasta si mincinoasa si razbunatoare ... intr-un cuvant: psd
 • +14 (14 voturi)    
  Aceiasi strategie penibila (Vineri, 4 mai 2018, 17:24)

  Bogdan_100 [utilizator]

  de a distrage atentia de la problema reala. Presiunea politica exercitata de respectiva si limbajul ei suburban sunt ceea ce este important. Cand A3 publica inclusiv falsuri nimeni nu sare in sus. PS cat despre "cap de porc" DG este chiar ridicola. Probabil evita sa se uite in oglinda... :-))))
 • +16 (16 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 4 mai 2018, 17:25)

  qwerasdf [anonim]

 • +17 (17 voturi)    
  deci? (Vineri, 4 mai 2018, 17:25)

  DT34 [utilizator]

  sa se hotareasca scroafa asta, ori sint neadevarate inregistrarile, ori sint facute fara autorizatia ta? Deci in a doua varianta inseamna ca recunosti ca ai facut acele jigniri.
 • +17 (17 voturi)    
  dovezi ?! (Vineri, 4 mai 2018, 17:40)

  ics_11 [utilizator]

  Atunci cand Gradea acuza "presiuni", are si dovezi ?
  Din inregistrari nu parea in nici un fel presata. Era doar stresata de faptul ca unii jurnalisti pun anumite intrebari unor anumite persoane. De asemenea era deranjata de faptul ca o jurnalista are nu stiu ce fata.

  Dna Gradea spune ca nu cenzureaza, dar, in acelasi timp cere insistent, chiar si in mesajul de mai sus, sa nu se vorbeasca nimic de tvt !

  Si vorbea ca la usa cortului ! Doar pentru acest lucru dna Gardea ar treui sa plece de la conducerea tvr, o instutie cu rol educativ..
 • +14 (14 voturi)    
  Pai sa vedem... (Vineri, 4 mai 2018, 17:42)

  LiviuX [utilizator]

  Daca e vorba de convorbiri particulare (ceea ce nu prea reiese din inregistrari, intrucat se vorbeste despre subalterni si cu subalterni) sau cand era singura in birou, da, e ilegal sa fii inregistrat. Dar daca e o discutie cu mine sau la care particip, am tot dreptul sa inregistrez acea discutie. Ca daca discutia, sedinta, e declarata secreta nu am dreptul sa o difuzez, iarasi de acord. Dar a fost declarata si intrunea conditiile de a fi declarata secreta (ca nu pot de acum declara orice ca secret ca asa vreau eu!)? Pe urma mi se pare cam ciudat ca un subaltern sa faca presiuni asupra sefului. Cum poate asta daca seful e "curat"?? N-are dar decat sa aduca dovezi in acest sens, sa vedem.
 • +10 (10 voturi)    
  am vrut sa-i cer demisia de onoare... (Vineri, 4 mai 2018, 17:51)

  Alovi [utilizator]

  dar mi-am dat seama cat de penibil si total anormal ar parea.
 • +10 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 4 mai 2018, 18:22)

  [anonim]

 • +10 (10 voturi)    
  Lumea nevertebratelor (Vineri, 4 mai 2018, 19:20)

  EU_e_cu_noi [utilizator]

  „În calitate de persoană privată, mărturisesc că nu am crezut că voi fi pusă în situaţia ca unele conversaţii private, unele purtate telefonic, în timp ce mă aflam singură în birou, să devină subiect de presă. În orice ţară civilizată, aşadar şi în România, înregistrarea, fără acordul meu, a acestor conversaţii este o acţiune nelegală şi cel care a făcut-o va răspunde în faţa legii."

  Atata timp cat esti o persona publica, platita din banii nostri trebuie sa raspunzi pentru afirmatiile pe care le faci in timpul serviciului in cadrul unei institutii platite tot din banii nostri (biroul respectiv nu este intr-o companie privata si nici proprietatea doamnei). Dar asta e modelul pe care il promoveaza GIO Dragnea.

  Decenta si bunul simt ii sunt straine acestei individe slugarnice,
  • +8 (8 voturi)    
   deci ai jignit.... (Vineri, 4 mai 2018, 22:48)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui EU_e_cu_noi

   ..cocoano.. nu erai la tine acasa in toaleta barfind cu coafeza.. Erai intr-un birou al unei institutii publiceeeee!!! Esti platita din bani publici! SCROAFO!!
 • +6 (6 voturi)    
  O intrebare (Vineri, 4 mai 2018, 19:47)

  Martinezu [utilizator]

  Dna Gradea are vreo legatura cu Dl Gadea? In afara ca amandoi gandesc la fel si pupa aceiasi poala?
 • +5 (5 voturi)    
  obraznica rau (Vineri, 4 mai 2018, 20:32)

  Stapanu [utilizator]

  paparuda asta! nu c-ar fi ceva de mirare... iar schizofrenia ei in persoana publica - privata "dupa caz" e jalnica.
 • +6 (6 voturi)    
  GRADEA (Vineri, 4 mai 2018, 21:53)

  IOSCA [utilizator]

  Doamna asta este sigura ca televiziune publica este echidistanta ? Daca echidistanta se manifesta prin nepublicarea unor stiri sau prin publicarea lor trunchiata atunci Gradea este presul lui dragnea.Noi nu avem oameni de atitudine.Avem in schimb oameni gata sa-si imparta salariul cu partidele.
 • +7 (7 voturi)    
  Ce mi-e gradea , ce mi-e gadea : (Vineri, 4 mai 2018, 23:27)

  kokos [utilizator]

  doi mincinosi si manipulatori ordinari.
 • +5 (5 voturi)    
  Delirul (Sâmbătă, 5 mai 2018, 1:27)

  revo [utilizator]

  Deci ce vomita la servici este viata ei privata. Si toate inregistrarile sunt false... La orice angajare se face un test de cunostinte, unul psihologic si se aduce fisa medicala. Femeia asta are toate tiglele pe casa? Inteleg ca este vulgara si nesimtita, totusi este nevoie de o evaluare medicala.
 • 0 (0 voturi)    
  Nerusinare si tupeism.... (Sâmbătă, 5 mai 2018, 10:52)

  Costello [utilizator]

  ... aceste calitati trebuie sa le aiba femeile pentru a fi promovate de PSD (Dragnea). Mi-e rusine de rusinea ei! Nu-mi imaginam ca este dotata cu atata vulgaritate acesta femeie!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by