Dragoş Pătraru a reacţionat, marţi, la audierea Doinei Gradea, preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), spunând că „ce s-a întâmplat acolo a fost mult mai grav pentru democraţie” decât comportamentul acesteia faţă de angajaţii TVR. Jurnalistul s-a referit la faptul că Doina Gradeaa făcut o declaraţie şi a părăsit audierea, fără să îi poată fi adresate întrebări, relatează News.ro.

Dragos PatraruFoto: Captura TVR1

„Uau! Practic, ce se întâmplă acum în Comisia de Cultură este mult mai grav pentru democraţie decât comportamentul doamnei Doina Gradea faţă de angajaţii SRTv. Incredibil! S-a votat, la propunerea Dianei Tuşa, de la PSD, cu 8 voturi pentru, 4 împotrivă şi o abţinere, ca doamna Gradea să spună ce are de spus şi apoi să plece, fără să i se poată adresa întrebări. Nici Coldea n-a reuşit asta, fabulos! Eu refuz să cred că aşa ceva se întâmplă. Cum am spus şi în emisiune, Ceauşescu ar fi invidios, fete şi băieţi!”, a scris Pătraru pe pagina sa de Facebook.

„Acum, merg la Comisia de Etică din TVR. Sper că aici nu se doreşte punerea batistei pe ţambal”, a adăugat el.

Preşedintele-director general al SRTv, Doina Gradea, a spus marţi, în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, că înregistrările făcute de Dragoş Pătraru reprezintă săvârşirea acţiunii de violare de viaţă privată, iar despre afirmaţia sa la adresa unei colege – pe care a numit-o „cap de porc” –, a spus că este o „uzanţă” a colegilor din media de a-şi atribui porecle.

Doina Gradea a citit de pe foaie ce avea de spus în faţa comisiei, după care a părăsit sala fără a oferi vreo declaraţie presei.

Citește și:

Doina Gradea, în Comisia de cultură: Este o uzanţă a colegilor din media de a-şi atribui diverse porecle. Dacă eu comentez în discuţii private, aşa cum toţi colegii din media o fac, sunt blamată total, crucificată