Postul România TV a fost sancționat de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) cu o amendă de 10.000 de lei pentru știrea inventată"Rachete cu uraniu detonate în Călărași", difuzată pe 16 noiembrie 2017, relateazăPagina de media.

Explozia prezentata de RTV drept una a unei rachete cu uraniu saracitFoto: captura foto

„Totul de la un cap la altul este o invenție”, a spus membrul CNA Dorina Rusu despre reportajul, bazat pe "acuzații" atribuite unui cadru militar și neverificate de jurnaliști, care îi blamează pe "americani" pentru presupusa folosire a unor rachete cu "uraniu sărăcit", în timpul unor manevre desfășurate în România.

„E foarte grav să bagi oamenii aceia în sperieți că plutește uraniul peste ei. Chiar mi se pare inconștiență să lansezi pe piață o asemenea știre fără să aveți un punct de vedere de la MApN”, a remarcat la rândul său Radu Herjeu, membru CNA, cel care a și propus sancțiunea de 10.000 de lei, pentru încălcarea legislației privind informarea corectă.

Sancțiunea propusă de Radu Herjeu a fost votată de următorii membri: Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu.

Radu Călin Cristea a votat împotrivă.

Propriu-zis, știrea de pe România TV conține imagini cu detonarea de către militarii români a muniției vechi aflată în exces.

Citește mai mult pepaginademedia.ro.