​Ediția românească a revistei Newsweek este disponibilă, de vineri, pe piață. Publicația realizată de echipa plecată la sfârșitul anului trecut de la România liberă, echipă condusă de Sabin Orcan, apare în format de 64 de pagini (plus coperți), la prețul de 11.90 lei, cu doi lei mai mult decât anunțaseră inițial autorii proiectului.

Newsweek Romania - primul numarFoto: Newsweek / Facebook

Primul număr înclude subiecte precum "prietenii Kremlinului în România", "CCR, scoasă din UE la o pauză de țigară", un interviu cu Horia-Roman Patapievici.

În caseta redacției apar, între alții, Sabin Orcan - director, Răzvan Chiruță - redactor-șef, Cătălin Prisăcariu - redactor-șef adjunct, senior editorii Mircea Marian, Silviu Sergiu, Mihai Duță, Petre Bădică, Ramona Ursu, online manager-ul Ștefan Onică.

UPDATE Site-ul Newsweek România e accesibil de vineri după-amiază aici.

"Cum reușim să discernem o știre adevărată de "fake news" mi se pare marea provocare a prezentului. O provocare și pentru jurnaliști, nu doar pentru cititori. Pentru că ne obligă, după ce ne-am jucat de-a vedetele, de-a "entertainment"-ul și de-a rețelele sociale, să ne întoarcem la valorile tradiționale ale profesiei noastre", scrie Sabin Orcan în primul editorial.