​Publicația G4Media.ro, unde lucrează Dan Tăpălagă, a reacționat după declarațiile făcute liderului PSD Liviu Dragnea la adresa jurnalistului. după ce site-ul a publicat, sub semnătura lui Cristian Pantazi, articolul referitor la intenția guvernului de a adopta un memorandum privind mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim. G4Media.ro consideră că "amenințările domnului Liviu Dragnea reprezintă un atac grav la libertatea presei și o încercare de intimidare a jurnaliștilor independenți".

Pozitia G4Media.ro - DragneaFoto: Hotnews

Potrivit poziției site-ului menționat:

  • "(...) Este prima dată după episodul Năstase-Ciuvică din ianuarie 2002 când un reprezentant de prim prim rang al puterii amenință public un ziarist și sesizează, tot public, instituțiile statului cerând să fie declanșată o anchetă. Considerăm că amenințările domnului Liviu Dragnea reprezintă un atac grav la libertatea presei și o încercare de intimidare a jurnaliștilor independenți. Domnul Dragnea s-a întrebat care sunt sursele G4Media.ro, atacând astfel una dintre regulile de bază ale meseriei de jurnalist, și anume confidențialitatea absolută a surselor de informație. G4Media.ro exclude orice discuție pe acesta temă și condamnă orice politician care manifestă lipsă de respect față de regulile activității de jurnalist. Reamintim că domnul Dragnea a mai lansat un atac împotriva jurnalistului Dan Tăpălagă, în septembrie 2017, în plin control ANAF la HotNews.ro. La vremea respectivă, jurnalistul era editor coordonator la HotNews.ro: “Cine, ăla de spunea că stă cu dinții în gâtul nostru? În primul rând să spună toate sursele de finanțare, ale site-ului și ale dumnealui personal. (...)“"

G4Media.ro consideră că "nu jurnaliștii care au dezvăluit existența acestui memorandum secret trebuie anchetați, ci se cer în continuare investigate circumstanțele secretizării unui document prin adoptarea căruia România a spart solidaritatea Uniunii Europene pe tema statutului orașului Ierusalim. Prin adoptarea memorandumului, România a schimbat linia de politică externă națională față de Israel și Palestina, punând în discuție respectarea normelor de drept internațional."

Poziția integrală - aici

Duminică seară, Liviu Dragnea a cerut intervenția procurorilor în cazul memorandumului pe tema mutării Ambasadei din Israel la Ierusalim, el susținând că jurnalistul Dan Tăpălagă ar trebui anchetat. G4Media.ro a precizat, în scurt timp, că este vorba despre un articol referitor la intențiile de adoptare a unui memorandum, nu despre adoptarea lui, că articolul a fost scris de Cristian Pantazi, nu de Dan Tăpălagă și că Liviu Dragnea a anunțat într-un interviu că Guvernul ar fi adoptat un memorandum. Detalii aici