TVR a ajuns la un acord cu autoritățile locale din Brașov să organizeze, la finele verii, o nouă ediție a Festivalului Internațional Cerbul de Aur, care a fost sistat în 2009. Potrivit unui anunț făcut joi de Televiziunea publica, reprezentanții săi au convenit "de principiu" cu primarul Brașovului, George Scripcaru, și cu președintele CJ Brașov, Ioan Andrei Veștea, să realizeze evenimentul în coproducție.

Piata Sfatului BrasovFoto: TVR
  • Participă mai jos la sondajul HotNews.ro: E bine că se relansează Cerbul de aur?

O posibilă perioadă de desfășurare a festivalului este 29 august - 2 septembrie. TVR prezintă inițiativa în contextul "Centenarului României și semicentenarului Festivalului". Formatul ar urma să includă o Gală Aniversară, două zile de concurs și o Gală a Festivalului, iar în încheiere - o Gală Centenară, spectacol folcoric.

Cerbul de Aur a fost lansat în 1968 și a avut, în total, 17 ediții. Din 2009, a fost întrerupt pe fondul accentuării problemelor financiare ale Televiziunii publice. De anul trecut, instituția nu mai este finanțată din taxa TV, ci de la buget, în urma unor schimbări legislative ce au dus la ștergerea majorității covârșitoare a datoriilor TVR către stat.

TVR amintește că la acest festival au cântat, de-a lungul timpului, vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink.