Dragoș Pătraru, după ce „Starea Nației” a fost scoasă din grila TVR: „Asta fac slugile cărora li se dau funcții, execută ordinele venite de la partid”

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 27 iunie 2018, 20:51 Economie | Media & Publicitate


Patraru
Foto: Hotnews
Dragoș Pătraru a reacționat miercuri seara, după ce Televiziunea Română a anunțat oficial scoaterea din grilă a emisiunii „Starea Nației”, afirmând că „noua conducere a televiziunii publice a primit, la instalare, misiunea clară de a scoate această producție de pe post, cu orice preț”.

„După mai multe încercări eșuate și tot felul de șicane (diminuare contract, anularea reluării de pe TVR 2, decalarea reluării de pe TVR 1, pentru a i se reduce audiența), intimidări și încercări de cenzură, s-a reușit acum. Pentru că asta fac slugile cărora li se dau funcții, execută ordinele venite de la partid. Simplu și trist pentru democrația noastră”, a scris, pe Facebook, Dragoș Pătraru.

Acesta afirmă că dorește ca noul sezon al emisiunii să înceapă în august, „deși nu știm încă unde”.

Conducerea Televiziunii Române a decis scoaterea de pe post a emisiunii "Starea naţiei", realizată de Dragoş Pătraru, se arată în notificarea transmisă jurnalistului şi semnată de directoarea TVR, Doina Gradea.

„Comitetul Director al SRTv a votat, în data de 21 iunie 2018, denunţarea unilaterală a contractului de cesiune încheiat în luna septembrie 2017 între SRTv şi Dragoş Pătraru, realizator şi prezentator al emisiunii „Starea Naţiei”.

Decizia a avut la bază încălcarea, în mod repetat, de către domnul Dragoş Pătraru a clauzelor contractuale, prin aprecieri defăimătoare la adresa televiziunii publice şi prin fapte de natură să prejudicieze bunul renume al SRTv”, a explicat TVR, într-un comunicat.

Iată mai jos postarea lui Dragoș Pătraru:

„Pentru că sunt în concediu, iar telefonul îmi sună ca-n gară, spre disperarea Monicăi și a copiilor (vă mulțumesc pentru mesaje), fac aici câteva precizări, pentru cei interesați:

1. Decizia SRTV, de a denunța unilateral contractul cu Starea nației, nu face decât să confirme ceea ce noi am susținut cu argumente, în ultimele luni. Că noua conducere a televiziunii publice a primit, la instalare, misiunea clară de a scoate această producție de pe post, cu orice preț. După mai multe încercări eșuate și tot felul de șicane (diminuare contract, anularea reluării de pe TVR 2, decalarea reluării de pe TVR 1, pentru a i se reduce audiența), intimidări și încercări de cenzură, s-a reușit acum. Pentru că asta fac slugile cărora li se dau funcții, execută ordinele venite de la partid. Simplu și trist pentru democrația noastră.

2. Nu există încălcări ale contractului din partea noastră. Tot ce am făcut a fost să încercăm să apărăm televiziunea publică de niște oameni care ar face orice pentru funcțiile în care i-a pus partidul. Doina Gradea spune: televiziunea sunt eu. Și acționează ca atare, fără să fie deranjată de cineva. De ce? Pentru că sunt foarte puțini oamenii care mai au pretenții de la TVR, care cred că televiziunea publică trebuie să acționeze în interesul publicului, nu în interesul puterii politice. Timpul va confirma că noi am avut dreptate. Timpul și justiția, desigur.

3. Le mulțumesc angajaților TVR care ne-au ajutat să vă oferim un produs de calitate, celor care nu se lasă călcați în picioare și celor care rămân acolo, să lupte din interior, atât cât pot, cu o conducere politizată și obtuză. Nu cred că vom avea curajul să revenim a treia oară la televiziunea publică.
Cifrele de audiență confirmă că emisiunea Starea nației este cea mai bună producție zilnică (luni-joi) din grila televiziunii publice. Mai mult, este - mă rog, a fost deja - singura producție care își produce banii din publicitate, așa cum prevede și contractul, că finanțarea se face din surse proprii. Contractul meu s-ar fi prelungit automat la 30.06., în condițiile îndeplinirii fără probleme a clauzei de audiență minimă (1,5 puncte de rating), clauză care nu mai există în niciun contract din TVR, pentru simplul motiv că asta ar duce la închiderea emisiunilor respective, de aceea graba conducerii de a denunța contractul.

4. Misiunea TVR e clară. Să fie o goarnă a PSD-ului, în următorii doi ani, cu alegeri grele pentru partid. Nu că televiziunea publică n-ar mai fi fost folosită pentru asta în ultimii 30 de ani, dar credeam sincer să acele vremuri s-au dus. Ei bine, nu încă. Sunt ultimele zbateri disperate ale unor mentalități care trebuie să dispară cât mai rapid, dacă vrem să ne facem o țară.

5. Sigur că emisiunea Starea nației nu se va opri. Asta e, suntem din nou dați afară pentru să nu am vrut să ne ținem gura, pentru că n-am vrut ”s-o facem mai soft”, cum ne îndemna Doina Gradea. Și vă mulțumim vouă, telespectatorilor, pentru forța pe care ne-o dați. Fără voi, emisiunea asta n-ar fi adunat nici zece ediții, de aceea nu ne vom opri acum, după aproape o mie. Astfel, deși nu știm încă unde, vă anunțăm că vom face tot ce depinde de noi să începem noul sezon la începutul lunii august.

Nu uitați să fiți buni, da? :) Mulțumim pentru că sunteți”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8862 vizualizari

 • +23 (29 voturi)    
  Multumim Dragos (Miercuri, 27 iunie 2018, 21:10)

  tarabost [utilizator]

  Succes in continuare!
 • +28 (34 voturi)    
  v-ati imaginat (Miercuri, 27 iunie 2018, 21:16)

  trandafil [utilizator]

  ca anularea taxei radio-tv a facut-o dragnea din fliantropie? Nici vorba, a facut-o ca sa puna control asupra lor.
  • -4 (12 voturi)    
   Acum un an, doi (Miercuri, 27 iunie 2018, 22:35)

   Ord [utilizator] i-a raspuns lui trandafil

   ce mai injurau romanasii pe aici TVR-ul si cum trebuie scoasa taxa tv din diverse motive ce-i impiedica sa devina bogati. Acum nu numai ca cei ce au tv platesc indirect, de la buget, taxa tv, ci si cei ce nu au televizor.
 • +8 (12 voturi)    
  Audiență vs. Obediență (Miercuri, 27 iunie 2018, 21:39)

  florinos [utilizator]

  Dragoș Pătraru a făcut audienta pe unde a lucrat, poate îl readuce Digi24 sau se mută la Prima TV.
  • +1 (3 voturi)    
   digi (Joi, 28 iunie 2018, 10:15)

   paniri [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   la digi24 sigur nu se mai duce ca a plecat cu circ de acolo. cam de peste tot de unde a plecat, patraru a plecat cu circ.
 • -2 (14 voturi)    
  Nu i-a placut la DIGI ????? (Miercuri, 27 iunie 2018, 21:59)

  cartofil [utilizator]

  Acolo trebuia sa manance cacao doar cu lingurita. La TVR i-au dat polonicul.......
 • +7 (11 voturi)    
  Iti gasesti (Miercuri, 27 iunie 2018, 22:05)

  vasile-roaita [utilizator]

  Iti gasesti in alta parte Dragose. Mai sint inca vreo 2-3 televiziuni nepesediste care sint sigur ce te vor. Esti prea tare ca sa fi ignorat.
  • +6 (6 voturi)    
   care is alea? (Joi, 28 iunie 2018, 8:41)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui vasile-roaita

   nu trebuie sa fie nepesediste. Trebuie sa fie cat de cat echidistante.
 • +11 (17 voturi)    
  Rușine TVR!!! (Miercuri, 27 iunie 2018, 22:42)

  plodu_lu_Orwell [utilizator]

  Asta demonstrează și ne confirmă faptul că TVR este subordonat PSD. Este inacceptabil pentru un post de televiziune plătit din banii noștri!!
  Starea Nației nu va muri pentru că nu este „doar” o emisiune, este starea noastră, este o stare de normalitate pe care ar trebui să o avem, dar pentru care din păcate trebuie să ne luptăm.
 • +9 (15 voturi)    
  Emisiunea va continua (Miercuri, 27 iunie 2018, 22:45)

  transilvania [utilizator]

  Dragos, spune-ne unde continui emisiunea si facem fond-raising.
  Mult succes si sa stii ca ceea ce faci e ff util.
  • +1 (3 voturi)    
   Ar trebui sa se duca la G4 si sa transmita (Joi, 28 iunie 2018, 10:53)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui transilvania

   emisiunea pe net. Asa ar concentra un pic si fortele de bine......
 • -11 (19 voturi)    
  Si totusi... (Joi, 28 iunie 2018, 7:29)

  Pac-pac [utilizator]

  N-am inteles o chestie. Asta inregistreaza convorbiri private, le da in mass-media si se asteapta sa mai si fie platit pentru asta?

  Nu ma intelegeti gresit (stiu ca o veti face dar poate va ridicati putin conditia!), una e emisiunea, alta e faptul ca nu poti avea incredere in omul asta care sta cu telefonul pus pe inregistrare.
  • +4 (6 voturi)    
   tu ratezi esentialul (Joi, 28 iunie 2018, 8:43)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui Pac-pac

   problema nu e ca te inregistreaza unul. Problema e ce scoti pe gura. Stii si discutia cu radarele. Problema e ca mergi cu viteza nu ca te pandeste politia.

   Deci dna director TVR ar trebui mai intai sa isi faca griji pt ce scoate pe gura.
  • +4 (6 voturi)    
   Te-am inteles perfect (Joi, 28 iunie 2018, 9:58)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Pac-pac

   In tarile civilizate este chiar reglementat/protejat un astfel de comportament cand e vorba de interesul public. Se aplica si entitatilor private cu atat mai mult celor ce risipesc banul public. Se numesc whistleblower / lanceur d'alerte / avertizor de integritate. Legea ii protejeaza si persoana care ar trebui sa plece este managerul doinita (gluma evidenta raportata la chintal). Pe tine, cum spuneam, te-am inteles foarte bine si avem incredere in soliditatea ta de troll psd. Pac-pac :-)))
 • +5 (9 voturi)    
  sa zici merci ca ai plecat pe usa (Joi, 28 iunie 2018, 7:49)

  revo [utilizator]

  si nu zburand pe fereastra! S-au mai vazut cazuri, mai la Est, de unde vine "lumina".
 • +1 (5 voturi)    
  Patraru (Joi, 28 iunie 2018, 8:49)

  Hans Metter [utilizator]

  are o tactica securista destul de primitiva (dar eficienta). Prezinta 2 lucruri de gravitate total diferita (de ex oug13 si nu stiu ce prostioara a USR-ului sau a PNL-ului) fix la fel, in aceeasi termeni. Deci practic niveleaza totul. Astfel oamenii percep ca OUG13=cu faptul ca nu stiu ce parlamanetar USR a adormit in plen.

  Rezultatul?! Perceptia ca PSD=USR=PNL"nu ma mai duc la vot", "toti is la fel".
  Ghici cine castiga cand lumea nu merge la vot?!

  PS: daca ai ceva in cap e nu e foarte periculoasa abordarea lui pt ca poti realiza diferentele (chiar daca sunt prezentate la fel).
 • +3 (7 voturi)    
  Cu bube in cap (Joi, 28 iunie 2018, 9:19)

  Nakamicius [utilizator]

  Dl. Patraru a fost dat afara de peste tot. inclusiv de la Digi (canal pro european), asa ca problema e la el, senzatia mea este ca tipul e conflictual.
 • +3 (5 voturi)    
  E greu sa fi Patraru in Romania. (Joi, 28 iunie 2018, 10:55)

  icsulescu99 [utilizator]

  Patraru este printre putinii jurnalisti care lucreaza pentru noi, locuitorii Romaniei.
  In mare parte jurnalistii prefera sa plece capul in fata celor care ii platesc si astfel noua ne ajung stiri trunchiate.
 • +3 (3 voturi)    
  Garda sus (Joi, 28 iunie 2018, 12:39)

  ZeMane [utilizator]

  Mult succes Dragoș !!! Îți sta bine cu garda sus!!! E multă nevoie de oameni ca tine !!! Coloana vertebrală cam e pe cale de dispariție !!! Tine-o tot așa !!! Suntem de partea ta !!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by