Un judecător federal american a ordonat uneia dintre cele mai prestigioase publicații americane, Los Angeles Times, să modifice un articol despre un polițist californian acuzat de colaborare cu mafia mexicană. Motivul: textul descria un acord încheiat de inculpat și procurori, document ce ar fi trebuit să rămână confidențial, dar care a devenit, accidental, disponibil în baza de date cu documente publice ale instanțelor federale, potrivit Fox News, care citează ziarul menționat.

Reacia ziaristului de la LA TimesFoto: Hotnews

La scurt timp după ce articolul LA Times a fost publicat, sâmbătă dimineață, avocatul polițistului vizat a făcut apel la instanță pentru a bloca accesul la informație, iar judecătorul a decis în cursul după-amiezii aceleiași zile să dea curs cererii. La ordinul judecătorului, publicația a șters din articol toate referirile la acordul confidențial, dar a promis că va face apel împotriva deciziei judecătorești.

Reporterul LA Times Joel Rubin, care se ocupă de domeniul justiției,a calificat decizia judecătorului drept "periculoasă". Unul dintre șefii redacției, Normal Pearlstine, citat de Fox, a afirmat că "din momentul în care orice material devine public, e adecvat ca el să fie publicat, atât timp cât are valoare de știre".

Cazul relatat îl viza pe un polițist care a pledat vinovat pentru acuzațiile că ar fi mințit anchetatorii privind relațiile sale cu mafia, că ar fi primit mită și că ar obstrucționat justiția informându-l pe membrul unei bande criminale din Los Angeles în legătură cu un raid federal.