Fostul director al TVR1 se întoarce pe ecran cu emisiunea "Interviurile Danei Deac", care va debuta în această toamnă. Realizatoarea TV l-a intervievat pe numărul 2 în statul Kazahstan, o persoană care, în general, nu dă interviuri. Kassym-Jomart Tokayev, președinte al Senatului din Kazahstan, a vorbit pentru emisiunea "Interviurile Danei Deac" în preziua lansării centrului financiar de la Astana.

Dana DeacFoto: captura ecran

Kazahstan a pariat pe acest centru financiar, despre care a scris și revista Forbes, ca fiind un pariu al autorităților dintr-o țară care a promovat reforme economice structurale și care a trecut de pe poziția 50 pe 35 în topul celor mai dezvoltate economii ale lumii.

Președintele Senatului, Kassym-Jomart Tokayev, a vorbit despre importanța reformelor, despre pariul pe digitalizare și modernizare. Astana, care a devenit capitală în 1997, este cea mai tânără capitală, construită modern, de arhitecți recunoscuți global.

"Cred că cel mai important lucru e că ne-am implicat în reforme economice, structurale. (...) Suntem în plin proces de reformare atât a economiei, cât și a politicului sau a sferei sociale", a spus Kassym-Jomart Tokayev, în "Interviurile Danei Deac".

Pentru seria de interviuri din această toamnă, realizatoarea Dana Deac a dezvăluit că are discuții și pentru un posibil interviu cu Prințul Charles.