Incepand din 1 februarie, grupul Realitatea.Catavencu va avea un nou departament specializat pe investigatii, reportaje, documentare si anchete. Departamentul va fi condus de Emilia Sercan, manager, si va numara peste treizeci de membri, potrivit unui comunicat de presa al grupului.

Departamentul de investigatii, anchete si reportaje va realiza materiale atat pentru presa scrisa si televiziune, cat si pentru celelalte media ale grupului. Noua echipa va avea in vedere toate domeniile de activitate, punand accent in special pe sfera politica, economica si sociala.

“Infiintarea acestui departament era necesara intrucat nu putem vorbi de o piata media matura fara a avea produse care dau o valoare jurnalistica certa”, a explicat Emilia Sercan. Emilia Sercan este absolventa a Facultatii de Jurnalism din Sibiu si are unsprezece ani de experienta in presa scrisa.

Primii trei ani ai carierei s-au format in presa locala, unde a activat ca reporter si editor-coordonator. Urmatorii trei ani si i-a petrecut pe pozitia de redactor la Departamentul Eveniment si Investigatii al cotidianului Curierul National. In ultimii cinci ani, Emilia a lucrat la Evenimentul Zilei, unde a fost, pe rand, redactor si mai apoi, seful Departamentului de Investigatii. Emilia Sercan a fost bursier Freedom House in Statele Unite si a urmat cursuri de specializare in Belgia.