Publicistul antioccidental Iulian Capsali, cunoscut pentru discursul său radical pe teme precum familia tradițională, vaccinurile "nocive" sau statul paralel, este oficial director editorial al ziarului România liberă. Numele său apare pentru prima oară, în ediția de joi, în caseta editorială a publicației sub titlul de director, după o perioadă în care apărea ca simplu editorialist. De miercuri seară, el se prezintă cu această funcție și pe pagina sa de Facebook.

Iulian Capsali - in caseta Romania liberaFoto: Hotnews

Numirea oficială vine la două săptămâni după ce fostul șef al ziarului România liberă, Sabin Orcan, anunțase pe Facebook venirea lui Capsali în funcția de director editorial, lucru care a devenit oficial, însă, abia săptămâna aceasta, primul anunț fiind făcut, miercuri, pe site-ul ActiveNews.ro, unde Capsali a colaborat în ultimii ani.

Fost candidat la europarlamentare și fost președinte al Alianței pentru Demnitate Națională, susținator al unor teme preferate ale propagandei ruse în România, citat, intervievat și apărat de-a lungul timpului de Sputnik, Iulian Capsali preia postul de director la România liberă după mai multe schimbări în conducerea editorială a publicației. Acestea au avut loc după ce, în ultima parte a anului trecut, Sabin Orcan și echipa sa au plecat de la România liberă, lansând între timp revista Newsweek.

Capsali conduce ziarul, potrivit casetei tehnice din ediția de joi, alături de consiliul editorial care a condus în ultima vreme publicația, format din Răzvan Prițulescu, Adrian Bărbulescu și Iulian Budușan.