​Postul Prima TV, controlat de Cristian Burci, urmează să fie preluat de Adrian Tomșa, proprietarul canalelor Look TV, potrivit Paginademedia.ro. Sursa citată menționează că tranzacția a fost parafată, dar mai are de așteptat să se lămurească situația Prima TV, televiziune aflată în proces de reorganizare judiciară. Este citat, însă, Cristian Burci, care dezminte că ar urma să aibă loc o schimbare a proprietarului Prima TV și spune că ar fi existat doar discuții pentru o colaborare pe partea de sport.

Sigla Prima TVFoto: Facebook - PrimaTVRomania

Paginademedia.ro scrie că discuțiile Burci-Tomșa au început încă de anul trecut. Schimbările nu pot fi aplicate imediat deoarece, după ieșirea Prima TV din insolvență, noul plan de reorganizare, ce implică Look TV, trebie aprobat mai întâi de Adunarea Creditorilor. Un nou termen în procesul de reorganizare Prima TV este stabilit pentru septembrie.

Conform sursei citate:

  • Primele "semne" ale schimbărilor se văd deja pe post: Prima TV a luat drepturile pentru meciul de fotbal Rudar Velenje - Steaua, pe care l-a difuzat pe 26 iulie, urmând să difuzeze în august și două amicale.
  • Drepturile de difuzare pentru meciurile de fotbal de mai sus au fost luate de Prima TV de la firma EAD, deținută de Orlando Nicoară, cel care se ocupă de vânzările de publicitate ale postului Look TV.
  • Adrian Tomșa - cel care urmează să preia controlul Prima TV, potrivit surselor Paginademedia.ro, operează stațiile Look TV și Look Plus, dar și site-ul Profit.ro. Urmează să lanseze și postul de televiziune de business Profit. În noua formulă, grupul va opera posturile generaliste Prima TV, Look TV și Look Plus, canalul de business Profit.ro și site-ul economic.
  • Contactați de Paginademedia.ro, Adrian Tomșa nu a comentat informațiile, iar Burci a spus că a avut discuții cu Look TV doar despre o colaborare pe partea de sport. Burci, despre o schimbare a proprietarului Prima TV: "Nu este adevărat! Este fals!"