Directorul postului de știri Realitatea TV, Edward Pastia, împreună cu Octavian Hoandră și alte persoane au depus actele pentru înscrierea Partidului Realitatea, anunțat recent de Cozmin Gușă, conform informațiilor disponibile pe portalul instanțelor de judecată. Printre petenții înscriși nu apar nici Cozmin Gușă, nici Rareș Bogdan. Contactat de HotNews.ro, Gușă a spus că e un partid pe care și-l asumă, dar "e al oamenilor din Realitatea, e normal ca ei să îl înființeze, să meargă acolo".

Cozmin GusaFoto: Agerpres

Potrivit lui Gușă, fondatorii partidului sunt Edward Pastia, Octavian Hoandră și șefa de la administrativ, Dorinița Birjaru. Alături de aceștia, în dosarul de înființare a partidului mai figurează ca petenți persoanele Cristina Liliana Anghel și Elzy Gabriela Ciocan.

Dosarul a fost înregistrat pe 10 octombrie la Tribunalul București.

Cozmin Gușă a anunțat în ultima perioadă intenția de a-și face partid, susținând că ar fi singura cale de a rezista PSD, care ar fi chitit să închidă acest post de televiziune sau să preia controlul asupra lui, având în vedere noul proiect de modificare a legii insolvenței.

  • Realitatea TV este în insolvență din 2011. La sfârșitul anului trecut, datoriile sale totale se ridicau la 68,9 milioane de euro. Potrivit datelor disponibile pe site-ul ANAF, obligațiile fiscale totale, la mijlocul anului, se ridicau la 26 milioane de euro.

El a reafirmat, vineri, pentru HotNews.ro că ideea de a forma un partid a apărut pentru că, în fața intenției PSD a a închide sau prelua acest post critic, "nimeni din clasa politică, de la Iohannis în jos, nu ne-a sprijinit." Angajații au libertatea să aleagă dacă intră în partid, a spus el.

Întrebat dacă astfel Realitatea TV, cât va exista, devine o televiziune de partid, el a afirmat că "nu, nu se schimbă nimic în politica editorială. Toate partidele vor fi invitate, își vor spune părerile. Când partidul va funcționa, vor fi și reprezentanții Partidului Realitatea, în condiții egale cu ceilalți".