Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului propunerea ca fostul deputat PNL Cristina Pocora să ocupe funcția de membru titular CNA pentru un mandat de 6 ani, în timp ce Guvernul a propus un director din Ministerul Fondurilor Europene.

CNAFoto: CNA

Grupurile parlamentare ale PSD, PNL, UDMR, USR, precum și Președinția și Guvernul, au trimis Parlamentului propunerile de candidați pentru un mandat de 6 ani în funcțiile de membru titular și membru supleant la Consiliul Național al Audiovizualului, potrivit documentelor consultate de Mediafax.

Astfel, pentru membru titular CNA și-au depus candidaturile următorii: din partea PSD - Maria Monica Gubernat, actual membru CNA, și Ramona Elena Sorescu, fost producător TV, din partea PNL Alexandru Kocsis Cristea, director adjunct la Muzeul Național Cotroceni, din partea UDMR - Borsos Orsolya Eva, actual membru CNA. USR l-a propus pe Ștefan Voinea, fost director de marketing în presa locală. Președinția o susține pe Cristina Ancuța Pocora, fost deputat PNL, în timp ce propunerea Guvernului este Adriana Mărgărit, director de comunicare la Ministerul Fondurilor Europene.

Pentru membru supleant, PNL a propus-o pe Oana Simona Dincă, consilier parlamentar la grupul liberal, UDMR pe Gabor-Szafta Szende, consilier la cabinetul președintelui formațiunii, USR - Ștefan Eugen Ghiorghiasa, fost jurnalist, iar Președinția o susține pe Alexandra Daria Pop, consilier prezidențial.

Și-a mai depus candidatura pentru un loc de membru în CNA și jurnalistul Grigore Cartianu.

Pentru stabilirea candidaților, USR a lansat pe Facebook un apel public pentru depunerea de CV-uri.

Pe 30 decembrie 2018 expiră mandatele a șase membri CNA: Laura Corina Georgescu, Florin Gabrea, Răsvan Popescu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda și Borsos Orsolya Eva.

În urma audierii candidaților, comisiile permanente de specialitate din Camera Deputaților și Senat întocmesc un aviz comun pe care îl prezintă în plenul reunit. Candidaturile se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, în condiţiile întrunirii cvorumului celor două Camere.

Consiliul CNA este compus din 11 membri. Durata mandatului membrilor CNA este de 6 ani.