Matthieu Pigasse a vândut omului de afaceri ceh Daniel Kretinsky 49% din acțiunile hodingului Le Nouveau Monde, unul dintre acționarii grupului Le Monde, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Orice schimbare a controlului grupului Le Monde trebuie să fie consensuală și să facă obiectul unui acord prealabil" al lui Xavier Niel, un alt acționar al ziarului, al lui Matthieu Pigasse "și al Polului de independență", care regrupează Societatea redactorilor, salariații și acționarii istorici, subliniază conducerea grupului, într-un mesaj adresat salariaților.

În aprilie, grupul francez Lagardere a anunțat vânzarea posturilor de radio pe care le deține în Cehia, Polonia, Slovacia și România, pentru 73 de milioane de euro, către grupul Czech Media Invest, anunță AFP. Pe piața din România, Lagardere deţine posturile de radio Europa FM, Virgin Radio (fostul Radio 21) și Vibe FM.

Vânzarea acestor posturi de radio, care au avut o cifră de afaceri consolidată de circa 56 de milioane de euro în 2017, reprezintă debutul reorganizării diviziei media a Lagardère Active anunțată la începutul lui martie.

Czech Media Invest îl are co-proprietar și este condusă de Daniel Křetínský.