Robert Tiderle, managerul agenției de publicitate Papaya, ce a realizat clipul "Copiii referendumului" ce îndemna la boicot în referendumul privind redefinirea familiei în Constituție, este chemat marțea viitoare la poliție pentru a da lămuriri în privința acestui spot, în urma unei reclamații depuse de 13 parlamentari.

Secventa din spotul PapayaFoto: Captura Facebook

Robert Tiderle a publicat, vineri, pe Facebook chemarea pe care a primit-o la sediul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru a clarifica "toate aspectele referitoare la obiectul sesizării". Robert Tiderle a precizat pentru Hotnews.ro că obiectul sesizării este chiar spotul reclamat.

Potrivit documentului publicat de acesta, spotul a făcut obiectul unui "memoriu" adresat de un grup de 13 parlamentari. Numele acestora nu este precizat.

La începutul lunii octombrie, clipul anti-referendum s-a răspândit viral pe Facebook, înaintea referendumului, stârnind numeroase controverse prin imagistica inspirată din societatea distopică prezentată în serialul Povestea Slujitoarei.

Spotul a stârnit reacția mai multor parlamentari, precum Varujan Vosganian (ALDE), care a cerut o anchetă sub pretextul că ar avea "iz satanic".