Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au avizat, marți, numirea Claudiei Nicolae în funcția de director general al agenției naționale de presă Agerpres, la propunerea guvernului, relatează agenția.

Claudia NicolaeFoto: Agerpres

Claudia Nicolae vine de la Ministerul de Interne, unde din iulie a a fost consilier al ministrului Carmen Dan. În prealabil, ea a lucrat în presă timp de peste 14 ani, înainte de mutarea la minister ea lucrând la Agerpres ca redactor, redactor-șef al sectiei video, apoi director general adjunct.

Ce a spus ea la Comisii despre prioritățile pentru 2019, citată de agenția la conducerea căreia a fost propusă:

  • "2019, din punct de vedere editorial, este un an greu, aşa cum au fost toţi anii electorali pentru orice instituţie de presă. Punctele principale pe care le avem în vedere reprezintă, în continuare, Preşedinţia Consiliului, urmează alegerile europarlamentare şi apoi alegerile prezidenţiale". Ea a mai menționat optimizarea site-ului AGERPRES şi trecerea la live-stream a Redacţiei video.

Claudia Nicolae îl înlocuiește pe Alexandru Ioan Giboi, numit la conducerea Agerpres acum 5 ani, când la guvern era Victor Ponta. Mandatul luI Giboi a expirat în prima parte a anului, dar el a rămas ca intermar în funcție până acum. Ieri, el a anunțat că și-a depus "demisia".