"Între 5.000 și 15.000 de euro, atât au primit de la TVR invitații permanenți ai lui Ionut Cristache, în ultimele zece luni", susține, pe Facebook, deputatul USR Iulian Bulai. Dintre cifrele prezentate de el, cea mai mare sumă ar fi fost primită de Mircea Dinescu. Bulai, membru în Comisia de Cultură, ia astfel poziție după ce Libertatea a scris, de dimineață, că realizatorul Ionuț Cristache de la TVR are salariu de peste 25.000 de lei pe lună.

Iulian Bulai, despre costul "omagiilor" la TVRFoto: Captura Facebook / Iulian Bulai
  • HotNews.ro a încercat să obțină o poziție de la președintele TVR, Doina Gradea, dar am fost redirecționați către biroul de comunicare. Vom publica lămuririle oficiale în momentul în care le vom primi
  • Libertatea. TVR plăteşte 24.000 de euro firmei Laviniei Şandru pentru o emisiune de interviuri pe care tot ea o prezintă. Din luna octombrie, la Televiziunea Română a apărut în grilă o nouă emisiune. Se numeşte "Faţa nevăzută a lumii" şi este prezentată de Lavinia Şandru, fost jurnalist la Realitatea TV. Pe site-ul televiziunii publice sunt foarte puţine informaţii despre această emisiune. Se scrie doar că Lavinia Şandru va intervieva personalităţi din România, pentru a le afla "hobby-urile şi poveştile nedescoperite". Contractul se derulează prin firma SC Stratcom Media and Film,firmă deţinută de Lavinia Şandru, înfiinţată cu doar trei luni înainte de obţinerea contractului cu TVR, dezvăluie Libertatea.

În mesajul său de pe Facebook, Iulian Bulai susține că invitații ar fi primit, în perioada ianuarie-octombrie 2018, mii de euro de la TVR: 9.570 euro - Ion Cristoiu, 8.097 0 Marius Pieleanu, 5.586 - Radu Soviani, 15.149 - Mircea Dinescu, 8.774 euro - Cristian Gheorghe. În cazul lui Ionuț Cristache, el menționează, pentru primele zece luni, "costuri" de circa 78.000 de euro - echivalentul salariului brut prezentat de Libertatea.

Iulian Bulai susține că șefa TVR, Doina Gradea, a fost invitată în mod repetat să răspundă întrebărilor Comisiei de Cultură. El scrie, între altele:

  • Ieri, șefa TVR, Doina Gradea, nu a venit la audierea în Comisia de cultură. Din martie până în prezent am depus 5 solicitări de prezență la audieri în Parlament pentru a da socoteală despre intervențiile de intimidare din TVR, inclusiv împotriva propriei Comisii de Etică, despre lipsa de transparență a instituției și despre managementul defectuos practicat de la nivelul cabinetului Președintelui Director General.
  • Doina Gradea trebuie să răspundă în fața Parlamentului pentru ceea ce se întâmplă la Televiziune, nu poate fugi la infinit.
  • Doamna Gradea are obligația să răspundă de ce sunt prezentați ca fiind analiști independenți niște lăudători de casă ai PSD-ALDE pe care îi plătim noi cu bani grei în fiecare seară.