Realizatorul emisiunii "România 9" de la Televiziunea publică, Ionuț Cristache, despre care Libertatea a scris că ar încasa 25.000 de lei pe lună de la TVR, va veni sâmbătă la emisiunea Laviniei Șandru de la aceeași televiziune, în calitate de om "capabil să modereze o emisiune fără să vorbească el jumătate din durata ei", conform unui promo al emisiunii. Despre Șandru, tot Libertatea a scris recent că deține o firmă ce încasează 2000 de euro pentru fiecare interviu la TVR.

Secventa din promo-ul TVRFoto: Captura YouTube

Într-un clip de promovare publicat joi pe Youtube, Lavinia Șandru anunță invitatul din ediția de sâmbătă, 8 decembrie, a emisiunii "Fața nevăzută a lumii": Ionuț Cristache, prezentat ca realizator al unei emisiuni ce descrie România ca "nouă", deși țara are 100 de ani, dar și ca om "capabil să modereze o emisiune fără să vorbească el jumătate din durata ei".

Ediția este programată la o săptămână după cea de 1 Decembrie, când invitată în emisiunea Laviniei Șandru a fost Viorica Dăncilă, "un om are iubește mult Europa" și căreia realizatoarea i-a mulțumit "din suflet", conform unei relatări Adevărul.

Totodată, emisiunea cu Șandru-Cristache vine la câteva zile după ce președintele-director general al TVR, Doina Gradea, a justificat veniturile mari - pe care, totuși, nu le confirmă - ale realizatorului "România 9" astfel: "E un om care muncește zi de zi, face o emisiune de luni până joi în prime time. Este un om care face mai mult decât jobul de prezentator".

  • Marți, Doina Gradea a fost chemată în Parlament să răspundă, între altele, la întrebările referitoare la veniturile foarte mari încasate, potrivit presei, de realizatori precum Ionuț Cristache și Lavinia Șandru. TVR nu doar că nu a oferit detalii despre veniturile realizatorilor, ci a și somat presa să-și dezvăluie sursele în cazul articolelor în care au scris despre veniturile vedetelor. În fața deputaților, Gradea a afirmat că cifrele vehiculate nu ar fi "reale" - Detalii aici.