Primăria Capitalei și-a premiat în cadrul Galei Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România o emisiune sponsorizată de ea însăși, programul ”365 de eroi ai României”, realizat de Adrian Ursu la Antena 3. Scandal a iscat și premierea lui Ionuț Cristache, despre care Libertatea a scris că ar încasa 25.000 de lei pe lună de la TVR, pentru emisiunea ”România 9”. Emisiunea ”România, te iubesc”, de pe Pro TV, care a fost anunțată, înaintea Galei, că a câștigat unul dintre premii, a refuzat, scrie paginademedia.

Mihai Gadea si Adrian UrsuFoto: Captura Antena 3

Primăria Capitalei a premiat, prin ARCUB, 15 producții de televiziune, cu premii în valoare de 1.500 de lei, în cadrul Galei Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România.

Toate costurile galei APTR au fost suportate de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Sunt incluse aici: juriul, premianții, închirierea sălii, artistul plastic care a realizat trofeul și onorariul prezentatoarei – Monica Davidescu. Sumele nu au fost încă achitate.

1.500 de lei va primi fiecare dintre câștigătorii galei. Printre aceștia: Ionuț Cristache, Adelin Petrișor, Adrian Ursu și Cristian Zgabercea (producătorul general al TVR). Sumele vor fi virate direct către câștigători de către sponsor - Arcub

O emisiune sponsorizată de Primăria Capitalei a fost premiată la Gala sponsorizată de Primăria Capitalei: programul 365 de eroi ai României, realizat de Adrian Ursu la Antena 3. Organizatorii spun că nu este nicio legătură între premiu și sponsorizare.

ARCUB este sponsor tradițional al Galei APTR, spune Lucia Hossu-Longin

Ionuț Cristache a fost premiat pentru emisiunea România 9. “Premiem programul, nu contractul. Noi nu vedem vreo apartenență la Cristache”, justifică organizatorul. Un premiu care a trezit reacții în sală.

Emisiunea România, te iubesc, de pe Pro TV, a fost anunțată, înaintea Galei, că a câștigat unul dintre premii. L-a refuzat. Pro TV a luat însă un premiu, pentru Las Fierbinți, ridicat de regizorul serialului, Dragoș Buliga (de la compania Frame Film.

A fost prima dată în istoria APTR când premiile au fost date în urma unor nominalizări. Până acum, se făcea pe baza înscrierilor. De aceea Pro TV a ajuns pe listă (postul a decis să se retragă acum mulți ani de la premiile APTR).

România TV nu a avut nicio nominalizare. Nici măcar nu a fost luată în calcul. “Pentru că e un post cu probleme grave” (Lucia Hossu-Longin). Antena 3 a luat câteva premii.