Kanal D anunță că renunță la regimul must carry, a televiziunilor libere la retransmisie, începând de la 1 ianuarie 2019.

Kanal DFoto: Kanal D

„Telespectatorii vor putea urmări în continuare programele Kanal D preferate, destinate, ca și până acum, să acopere o gamă diversă de genuri și de preferințe, cu un nivel ridicat de calitate a conținutului și transmisiei”, scrie Kanal D, într-un comunicat remis HotNews.ro.

La jumătatea anului trecut, CNA a luat act de cererea Antena Group și Antena 3 S.A. referitoare la ieșirea acestor posturi din lista must carry, a televiziunilor libere la retransmisie, la câțiva ani după ce liderul pieței, Pro TV, a luat o decizie similară.

Lista must carry cuprinde stațiile care se declară, fără condiționări tehnice sau financiare, libere la retransmisie. Pe acestea, cabliștii sunt obligați să le retransmită. Dacă o stație nu e inclusă în această listă, cabliștii o pot prelua în baza unor contracte - de exemplu, Pro TV, Antenele, iar acum și Kanal D pot fi retransmise de cabliști doar dacă aceștia din urmă plătesc pentru retransmisie.