Omnicom Media Group s-a lansat oficiala pe piata de media din Romania la sfarsitul lunii trecute, cand a avut loc si prima sedinta a Consiliului de Administratie a companiei. “OMG Romania se pozitioneaza ca platforma suport pentru dezvoltarea portofoliului de agentii de media full-service si de agentii de media specializate ale Omnicom Group”, a declarat Carmen Tanasie, CEO OMG Romania.

“Romania este o piata cu o crestere impresionanta, cu oportunitati foarte atractive de dezvoltare si provocari pe masura. Pentru a ne asigura o crestere solida pe aceasta piata, am hotarat lansarea Omnicom Media Group in Romania si am numit-o in fruntea companiei pe Carmen Tanasie - cu scopul de a ne asigura ca atat clientii nostri internationali cat si cei locali vor beneficia de suportul solid si resursele extinse ale retelei internationale Omnicom Group”, a spus Peter Poelzlbauer, CFO EMEA Omnicom Media Group.

Presedintele Consiliului de Administratie OMG Romania este Christos Papapolyzos, presedinte pentru Europa Centrala si de Sud al DDB Worldwide Communications Group. Alaturi de acesta, din componenta CA mai fac parte Peter Kopecky, chief financial officer TBWA, Christian Lainer, regional director CEE TBWA, Peter Poelzlbauer, chief financial officer EMEA Omnicom Media Group, Susanne Koll, CEE regional director Omnicom Media Group, Mihai Rusescu, chief financial officer Omnicom Media Group Romania, Carmen Tanasie, chief executive officer Omnicom Media Group Romania.

Potrivit site-ului AdPlayers, anuntul lansarii OMG Romania este precedat de o serie de alte schimbari la varful companiei. In pozitia de Chief Financial Officer OMG Romania era numit Mihai Rusescu, iar Ruxandra Stefan – fostul sef al Optimum Media Direction (OMD) Romania in ultimii 5 ani si parte a OMG Romania, isi anunta demisia din companie. Agentia Optimum Media Direction va avea un nou Managing Director incepand cu 1 Martie 2008.

Compania este o entitate 100% Omnicom Group si are ca actionariat agentiile de publicitate DDB Bucharest (50%) si TBWA/Merlin Bucharest (50%). Agentiile care se afla in acest moment in portofoliul Omnicom Media Group Romania sunt OMD Romania si PHD Romania, agentie in curs de lansare.