Antena 1 a fost amendată cu 50.000 de lei, deși a fost propusă și una de 200.000 de lei, pentru mai multe emisiuni difuzate în perioada ianuarie-septembrie 2018, inclusiv în Prime-Time, la ore de maximă audiență, unele accesibile minorilor, scrie

HotNews.roFoto: Hotnews

paginademedia.ro.

Postul TV a fost amendat cu 50.000 de lei pentru încălcarea legislației privind protecția minorilor, deși Dorina Rusu a propus o amendă de 200.000 de lei, dar doar ea și Gabriel Tufeanu au votat pentru această sumă.

Amenda a fost pentru zecile de injurii și vulgarități care au curs în emisiunile În puii mei, Băieți de oraș sau emisiunile lui Nea Mărin. Totodată, CNA a aținut cont și de ieșirile violente din emisiunile lui Nea Mărin, „Poftiți pe la noi” și „Poftiți în vacanță”, dar și de cazurile tragice prezentate prea detaliat în trei ediții Acces Direct, adică la ore accesibile minorilor.

Radu Herjeu, membru CNA, a venit și cu câteva (doar câteva!) exemple în susținerea sancțiunii:

  • Acces Direct din 19 februarie – „Povestea de fetița de 10 ani, molestată de ruda de 50 de ani. Cu detalii despre ce s-a întâmplat.”
  • Acces direct din 23 mai – Povestea despre femeia măcelărită de soț în fața copilului, cu detalii.
  • Acces Direct din 11 iunie – Gina povestește despre cum a fost violată de tată la 11 ani.
  • In puii mei din 24 februarie, ediție în care a fost parodiat Corneliu Vadim Tudor: – „Scoateți cioara asta borâtă din platou”, „Scoteți-o din platou că o calc în picioare” „Nu-mi spui tu, pitica dracu, nu-mi spui tu pitică nenorocit㔄Taci dracu din gură cățea turbată”, „Arăți ca dracu, muma pădurii”. „Ați merita să vă duc pe un stadion și să vă sacrific și să vă execut și pe voi împreună cu maghiarii. Ce ai spus, mă tâmpitule”
  • În puii mei, 3 martie – „Fir ai ai dracu de pârdalnica dracu”, „Fă nenorocito”, „Fir-ai a dracu de urâta dracu”. „Dumnezeii mă-tii de pitică nenorocită”, „Hai mai repede, imbecilul dracului” „Cine ești tu, fă proasto, pitica dracu”.
  • În puii mei , 10 martie, în care a fost parodiat Vadim Tudor: „Dă-mă dracu de ștoarfă”, „mă tratezi ca pe o târfă”, „atât de nesimțită, handicapată”. „Firi a dracu de nenorocita dracu, atât de nesimțită, handicapată, cretina dracului” „stai jos cretino”.
  • 18 martie – traducerea numelui SNSPA în „Școala Națională de Supt…”, „să-ți muți hoitul”, „cine morții mă-tii ești”.
  • Băieți de oraș, 21 iunie – „Handicapatule, să moară mama, mânca-v-aș gura voastră”, „fă, dă-te dracu, ai înnebunit la cap”, „mă c*c pe mine”, „să moară familia mea”, „să moară mama”, „c**at”
  • Băieți de oraș, 24 iunie – „Handicapatule”, „să moră mama”, „prostule”, „să moară familia mea”, „ du-te dracu de handicapat”, „hai, handicapatule, „ce faci, mă, handicapatule”.
  • Poftiți în vacanță din 3 ianuarie – „Ia-o și spală-te nenorocitule”, „stai așa, firai a dracului”, „băga-mi-aș și eu în gura ta. Dă-te-n (biiip) mă-tii. Tâmpita de pe plantație, stai dă-te dracu.