Ziarista Andreea Pocotilă, care a semnat ancheta publicată ieri, pe tema modului "Cum a produs Universitatea de Construcții din București 30 de ingineri cu diplome false", semnalează marți, pe Facebook, faptul că TVR a citat din articolul său "cuvânt cu cuvânt", fără să menționeze, însă, sursa. În reacție, TVR declară, la solicitarea HotNews.ro, că e o "regretabilă eroare" pentru care cere scuze.

Secventa din stirea TVRFoto: Captura TVR.ro

Multe fragmente din articolul Vice sunt preluate integral sau cu mici modificări în materialul TVR, care, online, este disponibil aici. În cursul zilei de marți, textul publicat pe TVR.ro a fost modificat, astfel încât articolul original este citat în primul paragraf, cu link.

"Toți cei care au preluat subiectul diplomelor false de la Universitatea de Construcții au citat sursa, adică VICE România. (...) Dar nu și televiziunea publică. TVR, la Telejurnal, nu spune absolut nimic despre sursa știrii lor. (...)", a scris Andreea Pocotilă pe Facebook.

La cererea HotNews.ro, TVR a transmis că necitarea sursei este o "regretabilă eroare" pentru care "ne cerem scuze" și care va fi corectată prin redifuzarea știrii "cu citarea sursei". TVR nu precizează dacă va lua vreo măsură în cazul celor care au realizat știrea, care este prezentată de jurnalista Andreea Anghel.

Poziția TVR:

"Ştirea difuzată în cadrul Telejurnalului despre diplomele obţinute în mod fraudulos de la Facultatea de Geodezie a avut ca punct de plecare un articol al publicaţiei Vice, fiind dezvoltată şi completată de reporterul TVR , după discuţii cu surse din poliţia Capitalei şi cu rectorul Universităţii de Construcţii Bucureşti.

Necitarea sursei este o regretabilă eroare pentru care ne cerem scuze, urmând totodată ca ştirea să fie redifuzată cu citarea sursei."