​"​Telekom România anunță că Telekom și NextGen vor continua să difuzeze canalele Pro TV, începând cu 1 martie", arată reprezentanții companiei într-o declarație transmisă joi seară HotNews.ro. Anunțul vine în condițiile în care părțile au negociat până în ultima clipă un contract prin care cei doi operatori să retransmită în continuare posturile Pro, care, săptămâna trecută, au fost folosite de compania-mamă în negocierile comerciale cu Telekom.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poziția Telekom, transmisă HotNews.ro, nu precizează condițiile înțelegerii prin care canalele Pro TV vor fi retransmise în continuare. Declarația companiei:

  • "​Telekom România anunță că Telekom și NextGen vor continua să difuzeze canalele Pro TV, începând cu 1 martie. În cadrul discuțiilor, Telekom România a explorat toate opțiunile de a păstra canalele TV în grilă".

Pro TV și-a folosit stațiile din portofoliu, vineri și sâmbătă, ca instrument în negocierile comerciale cu Telekom. Atunci, compania TV a anunțat că pe 28 februarie urmau să expire contractele de retransmisie cu Telekom și NextGen, părțile neajungând până l acea dată la un acord pentru un nou contract. Telekom și-a exprimat, atunci, surprinderea față de anunțul Pro - detalii aici.

A doua zi, Pro și-a reluat poziția într-un comunicat și a spus că surprinderea Telekom ar fi nejustificată, deoarece ar fi informat din timp compania în privința faptului că trebuia să-și informeze telespectatorii despre situația retransmisiei de către Telekom/NextGen. Telekom a răspuns cu o scrisoare deschisă în care acuza "tactica brutală de denigrare" a Pro TV - detalii aici