Problemele se înmulțesc pentru ziaristul Ionuț Corfu de la site-ul de știri locale TvmNeamt.ro, despre care HotNews.ro a scris aici. El, a afirmat, marți, că acuzațiile de evaziune fiscală ce i-au fost aduse în iarnă, prin plângeri anononime, nu s-au confirmat, dar în schimb el a devenit, pe baza lor, ținta unei cercetări penale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Corfu a spus pentru HotNews.ro că astăzi a primit o înștiințare de la IPJ Neamț din care reiese că i-a fost făcut dosar penal, după sesizări anonime împotriva lui adresate MAI și Inspectoratului de Poliție, la finalul anului trecut. El susține că cercetarea penală ar fi legată de acțiuni ce urmau să fie justificate și pe care le-ar fi putut explica sumar, dacă ar fi fost întrebat.

Din documentele consultate de HotNews.ro, cercetarea penală a fost declanșată pe 17 ianuarie. Corfu, care spune că a aflat de ea acum, arată că pe 15 ianuarie, anume cu două zile înainte, "am dus documentele contabile solicitate" în cazul acuzațiilor anonime de evaziune ce îi fuseseră aduse în decembrie. La acuzațiile de evaziune s-a renunțat, spune el, dar după doar două zile de la predarea documentelor a fost declanșată cercetarea penală: “în perioada asta, au verificat peste 800 de file”.

  • Ziaristul din Neamț, care a scris mai multe anchete și știri ce au rezonat în presa centrală, despre președintele CJ Ionel Arsene, despre fostul ministru Andrușcă sau despre acțiuni ale oficialilor PSD este de cateva luni ținta unui val de plângeri adresate autorităților și acțiuni în instanță, inclusiv din partea lui Andrușcă. TvmNeamt.ro scria, recent, că Andrușcă solicită în instanță 10.000 de euro și ștergerea articolelor de pe site referitoare la activitatea lui ca ministru. Mai multe detalii - aici