Realizatorul Rareș Bogdan, care a anunțat joi că va candida pentru PNL la europarlamentare, nu mai poate, conform legii, să modereze emisiunea de la Realitatea TV, din momentul în care această candidatură este oficializată. Întrebat de HotNews.ro dacă Rareș Bogdan va pleca, așa cum cere legea, proprietarul Cozmin Gușă a spus că "potrivit legii, nu avem ce face" și că va fi gândită o nouă grilă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit art. 68 din Codul Audiovizual:

  • Art. 68 din Codul audiovizual: Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de știri și dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care dețin funcții sau demnități publice ori purtători de cuvânt ai instituțiilor publice, precum și de persoane desemnate public să candideze sau care și-au anunțat public intenția de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidențiale.

Cozmin Gușă a spus joi după-amiază pentru HotNews.ro că în prezent "gândim o nouă grilă", ce ar urma să fie introdusă în condițiile în care următoarea emisiune a lui Rareș Bogdan era prevăzută pentru duminică. Proprietarul stației a spus că va prezenta în această seară, la propria lui emisiune, detalii despre poziționarea postului față de alegeri și față de PNL.

La sfârșitul lunii februarie, Rareș Bogdan afirma că "nu va abandona presa" chiar dacă va decide să se alăture PNL ca europarlamentar. Joi, el a spus pentru HotNews.ro că "s-a încheiat o etapă din viața mea, începe alta."