Comisiile reunite de buget ale Camerei Deputaților și Senatului au avizat negat contul de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune pe anul 2017, a afirmat, pentru Mediafax, senatorul PSD Viorel Arcaș, precizând că raportul va fi adoptat în comisiile reunite de cultură ale Parlamentului.

„A fost dat aviz negativ în Comisiile reunite de buget-finanțe. Avizul negativ a fost dat cu niciun vot pentru. Au fost doar trei abțineri de la USR. În rest toți au fost de acord cu avizul negativ, inclusiv PNL. Se duce la Comisiile de cultură reunite pentru raport și apoi se dezbate în plen reunit”, a afirmat Viorel Arcaș, președinte al Comisiei de buget a Senatului.

Întrebat de ce nu este în procedură parlamentară și execuția bugetară pentru anul 2018, senatorul PSD a răspuns: „Stă aici prin Parlament. Încă nu am intrat pe procedură la raportul pe 2018. Nici nu l-am primit încă. Acum am primit și raportul Curții de Conturi, dar tot pe 2017, de exemplu”.

Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, conducerea trebuie să prezinte Parlamentului rapoartele anuale de acitivitate, alături de conturile de execuţie a bugetelor celor două societăţi.

Respingerea raportului de activitate are ca efect dizolvarea de drept a Consiliului de Administraţie.

Președinte-director general al Consiliului de Administraţiei al Societăţii Române de Televiziune este Doina Gradea. Aceasta primit votul în Parlament pe 28 martie 2018.