Rețeaua de propagandă rusă RT (fosta Russia Today) îi obligă pe angajații săi să semneze acorduri ce îi obligă să păstreze tăcerea referitor la activitatea lor în această companie, timp de 20 de ani după ce o părăsesc, potrivit EUvsDisinfo.eu, site ce urmărește propaganda rusă.

EUvsDisinfo despre tacerea angajatilor RTFoto: Captura EUvsDisinfo

Sursa citată, care face referire la dezvăluirile făcute pe această temă de site-ul rus Znak, arată că respectivele acorduri prevăd amenzi de aproape 70.000 de euro (5 milioane de ruble) pentru angajații care nu respectă obligația de a nu divulga nimic referitor la munca lor în cadrul RT. Acordurile sunt semnate de directorul executiv al RT, conform EUvsDisinfo.

  • "Astfel, e foarte clar că RT nu încurajează deschiderea, atunci când lucrezi în propaganda de stat; regulile sugerează, de asemenea, că RT are ceva de ascuns", comentează site-ul citat. Acesta mintește de declarații ale directorului editorial al RT, Margarita Simonian, potrivit căreia rețeaua e condusă precum un "minister al apărării". Pe de altă parte, sunt amintite și cazuri precum cel al prezentatoarei americane a RT Liz Wahl, care și-a dat demisia în 2014 spunând în direct că nu poate legitima anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia.