Membrul CNA Monica Gubernat, propusă de către PSD, a fost aleasă, joi, în funcția de președinte al forului audiovizual, potrivit Paginademedia.ro. Decizia membrilor Consiliului trebuie validată de către Parlament. Vicepreședinte al CNA a fost ales Nicolaie Bălașa, aflat la primul mandat în CNA și care a fost susținut pentru un post în acest for tot de PSD.

Monica GubernatFoto: CNA

Monica Gubernat este la al doilea mandat de șase ani în Consiliul audiovizual, fiind realeasă la finele anului trecut. În ultimele trei luni a fost președinte interimar al CNA.

  • Potrivit Paginademedia.ro, ea a fost votată, joi, de șapte dintre cei 11 membri prezenți, într-o ședință desfășurată, conform regulamentului, cu ușile închise. Nicolae Bălașa a fost sprijinit tot de șapte membri, alți trei preferându-l pe al doilea candidat la funcția de vicepreședinte, Alexandru Kocsis (propus în CNA de către PNL).

Potrivit profilului ei de pe site-ul CNA, Monica Gubernat este doctorand al SNSPA în domeniul comunicării publice, e licențiată în științe politice (2000) și comunicare și relații publice (2002). A făcut parte din echipa tehnică de campanie a PSD în 2000 și 2004 și a lucrat în administrația publică - Ministerul Turismului. A fost desemnată prima dată în Cna în 2012.

Monica Gubernat preia o funcție deținută în ultimii șase ani de Laura Georgescu, al cărei mandat a fost dominat, în primii ani, de scandaluri ce au dus inclusiv la anchete penale. Aceste scandaluri, însoțite de refuzul Laurei Georgescu de a demisiona, au dus la schimbări ale regulamentului intern al CNA, prin care funcției de președinte i-au rămas mai mult atribuții administrative.