- Cozmin Gușă mai controlează o licență din 2015, pentru postul Realitatea Plus, prin compania Geopol Internațional. Licența are acoperire națională și internațională (UE, țările din fosta Iugoslavie). În momentul în care a obținut-o, după îndelungi demersuri la CNA, el a susținut că urmărește extinderea activității Realitatea la nivel internațional. Realitatea Plus nu figurează, însă, anul acesta printre posturile "must carry", adică printre posturile incluse pe lista întocmită de CNA la fiecare început de an, cu posturi pe care cabliștii le pot retransmite la liber (adică să nu plătească licențiatorilor pentru ele), așa cum e Realitatea TV în prezent.
Filmul pe scurt este așa: noi am obținut un plan de reorganizare, în care trebuia să plătim datoriile debitorilor, după ce ANAF-ul lui Dragnea refuzase celălalt plan prin care ne angajam să plătim total datoriile la stat. Printr-o decizie corectă, a fost aprobată celălalt plan, care ne dădea posibilitatea să plătim debitorii pe care îi avem, în condițiile în care toate cifrele de reducere de cheltuieli, personal, venituri, erau în regulă", a spus Cozmin Gușă.
Insolvența Realitatea Media este unul dintre cele mai complicate astfel de procese din ultimul deceniu, soldat cu nenumărate amânări, reluări de proceduri, dosare separate și comasate etc. Această companie a intrat în insolvență în septembrie 2011, iar un plan de reorganizare a fost adoptat după aproape 3 ani. Alți patru ani și mai bine au trecut până când, anul trecut, o primă instanță a aprobat acest plan de reorganizare, infirmat acum.
Potrivit site-ului Supervizor.ro, care citează raportările ANAF, la 31 decembrie 2018 debitorul Realitatea Media avea datorii la stat în total de 126,9 milioane lei, din care 51,7 milioane la bugetul de stat și 53,1 la bugetul asigurărilor sociale de stat, 2 milioane la bugetul asigurărilor pentru șomaj și 19,9 milioane la bugetul asigurărilor de sănătate.
Partidul Realitatea
În toamna 2018, când era așteptată o primă decizie în instanță privind planul de reorganizare, mai mulți oameni din Realitatea depuneau actele pentru înființarea Partidului Realitatea. Gușă declara atunci pentru HotNews.ro că ideea de a forma un partid a apărut pentru că, în fața intenției PSD a a închide sau prelua acest post critic, "nimeni din clasa politică, de la Iohannis în jos, nu ne-a sprijinit." Angajații au libertatea să aleagă dacă intră în partid, a spus el.
Istoricul intrării în insolvență a Realitatea Media:
În anii 2000, Realitatea Media, condusă mulți ani de Sorin Ovidiu Vântu, a fost unul dintre companiile media cu cele mai mari cheltuieli, inclusiv în dezvoltarea primului post de știri, Realitatea TV.
· La capătul multor scandaluri, la acest post venea pe post de manager extern, în 2010, Sebastian Ghiță
· În primăvara 2011, Elan Schwartzenberg anunța cumpărarea Realitatea de la Sorin Ovidiu Vântu
· După doar câteva luni, Schartzenberg a cerut insolvența Realitatea Media
· În octombrie 2011 se producea sciziunea Realitatea TV-România TV, produsă prin plecarea unei părți din echipa Realitatea, alături de Sebastian Ghiță, să facă un nou post, care a început să funcționeze fără a avea aprobările necesare de la CNA, dar pe care le-a obținut fără probleme în scurt timp.
· În noiembrie 2011, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru își făceau intrarea în companiile care figuraseră în acționariatul Realitatea Media
Dar de ce nu se aplică regulile cu aceiași strictețe și în cazul TVR? Sau al Poștei Române căreia i-au fost anulate datorii de 60 de milioane de lei, sau la fel de fel de companii, regii de stat, care sunt pline de datorii, mult mai mari?
Ei?
Dar și recentul: https://duckduckgo.com/?q=cozmin+gusa+sebastian+ghita&t=hp&ia=web
>> Prietenii tăi îmi spun cine ești. <<
In curand vom „visa” doar GhitaTV si Latrine.
rareș bogdan a plecat de la Realitatea după ce și-a dus la îndeplinire sarcina de a o falimenta. Urmează PNL. :)) :)) :))
Gusa, Hoandra si ceilalti dubiosi de acolo pe ce criterii de competenta apareu pe un post national ?
In alta ordine de idei, inchiderea unui post de televiziune este impotriva dreptului la opinie si a democratiei dar suntem in economia de piata, asta am vrut asta avem!
Realitatea TV nu este închisă ca urmare a vreunei decizii nedemocratice. A falimentat, ca orice firmă particulară. Sau mai pe românește, și-a tăiat singură craca de sub picioare, printr-o politică comercială proastă, din moment ce chletuielile au fost mai mari decât veniturile. Cam ce o să se întâmple și cu România, mulțumită politicilor economice promovate de pesedeaua lui dragnea, cu acesta în frunte.
realitatea oricum a fost o televiziune dubioasa
problema e ca DACA (repet DACA) au dreptate si s-au pus "pile" ca sa intre in faliment e grav!
Asa toate soc. cu datorii s-ar reinventa. Decizia este a instantei nu a anaf care nu poate inchide soc de capul ei, dovada ca gusa sta in insolventa de 8 ani un adevarat record de incalcare a legii. Cand datoria depaseste capitalul social actionarii care nu declara falimentul sunt penali... asta la un post campion al anticoruptiei...niste jeguri care aburesc fraieri care nu cunosc legea sau care nu le pasa.