​Google a decis, până la urmă, să nu mai acorde o subvenție de maxim 50.000 de euro unui site considerat ca fiind o platformă de propagandă pro-Orban, a anunțat compania, citată de AFP. Site-ul Origo a fost scos de pe lista celor care primesc subvenții, după ce mai multe organizații au protestat, spunând că nu este normal un astfel de grant.

Logo GoogleFoto: Colaj foto

Organizația MediaPowerMonitor a criticat decizia Google de a acorda grupului New Wave Media un grant de până la 50.000 de euro, menționând faptul că este vorba de ”un site susținător fervent al regimului corupt condus de premierul de extremă dreaptă Viktor Orban”.

Subvenția a fost obținută ca parte a unui program european pe care Google îl desfășoară pentru a susține presa și diverse proiecte legate de jurnalism - Digital News Innovation Fund.

Google a spus că a reanalizat decizia de a da grantul și a decis să-l retragă.

Un analist citat de AFP spune că ar fi fost o mișcare greșită pentru Google să susțină financiar un site de propagandă și că ar fi foarte posibil ca gigantul american să aibă parte în zilele ce vin de articole negative în presa din Ungaria în următoarele zile.