Două săptămâni au trecut de când Ministerul Justiției a decis să refuze acreditarea a doi jurnaliști, Ovidiu Oanță de la Pro TV și Ionela Arcanu de la Realitatea TV. De atunci, în pofida apelurilor publice, nici ministrul Tudorel Toader, nici ministerul nu au oferit detalii despre motivele acestei decizii. A găsit un motiv, însă, membrul CNA Monica Gubernat, în ultima ședință a Consiliului Audiovizual, înainte ca acest for să îi scrie ministrului tocmai pentru a cere lămuriri în acest sens, după cum relatează Paginademedia.ro.

Sigla CNAFoto: Agerpres

Potrivit sursei citate, Monica Gubernat - numită în CNA la inițiativa PSD și propusă pentru a prelua poziția de președinte al Consiliului - a găsit justificarea pentru decizia ministrului în cazul jurnalistei Ionela Arcanu de la Realitatea:

  • "A fost transmisiunea în direct în momentul în care s-a făcut solicitarea de revocare a doamnei procuror Laura Codruța Kovesi. Doamna Arcanu i-a întrerupt acea prezentare. Știți foarte bine lucrul acesta. N-a finalizat de prezentat acele puncte și a început să-l întrerupă. Vi se pare normal? Eu nu cred. Dacă președintele dă o declarație de presă, o să-l întrerupă cineva? Este o chestie de bun simț. Și culmea știți care este?"

Dorina Rusu, alt membru CNA, citată de Paginademedia.ro:

  • "Eu rețin de-aici că Ministrul Justiției nu și-a motivat decizia, dar i-a motivat-o Monica Gubernat."

Discuțiile s-au desfășurat în condițiile în care Ionela Arcanu a venit la CNA pentru a-și expune cazul și pentru a arăta că i-a fost respinsă fără să i se precizeze motivele. În final, CNA a decis să îi trimită ministrului o scrisoare prin care ministerul e "rugat": "să ne comunicați motivele care au dus la respingerea solicitării de reacreditare a jurnalistului respectiv".​