TVR a demarat procedurile pentru desemnarea unei noi Comisii de Etică și Arbitraj, având în vedere că mandatul actualei Comisii ajunge la final, potrivit unui anunț al Televiziunii Publice. Schimbarea are loc în condițiile în care această comisie a fost supusă unor presiuni din partea conducerii instituției, în ultima vreme.

Cladirea TVRFoto: TVR

Potrivit statutului ziaristului din TVR, Comisia de Etică are un mandat de patru ani. Actuala comisie a fost aleasă în martie 2015, adică în urmă cu patru ani.

Comisia este formată din şapte membri: 1 reprezentant al Consiliului de Administraţie, 1 reprezentant al Preşedintelui-Director General, 5 reprezentanţi propuşi de plenul ziariştilor din televiziunea publică şi validaţi de CA.

  • Votul pentru viitorii membri ai forului va avea loc pe 11 iunie, după o perioadă de câteva zile de campanie electorală. Poate candida orice persoană, salariată a SRTv sau nu, pe baza unei solicitări adresate Biroului Electoral Bucureşti sau Birourilor Electorale Teritoriale (pentru studiourile teritoriale), constituite la nivelul SRTv, însoţită de o scrisoare de motivaţie şi un CV detaliat.

Rezultatele finale vor fi anunțate miercuri, 12 iunie 2019.