Schimbare la vârful TVR. Opt luni a rezistat Alexandru Sassu ca producător general al TVR, acesta fiind schimbat din funcție, din această lună, după ce i-a expirat mandatul interimar de producător general, anunță Paginademedia.ro.

Alexandru SassuFoto: AGERPRES

Potrivit unei note interne a TVR, intrată în posesia Paginademedia.ro, locul lui Alexandru Sassu a fost luat de Cristian Văileanu, cel care a mai fost producător general înainte de venirea lui Sassu. Potrivit aceleiași note, Văileanu va sta pe această funcție doar în perioada 1 - 30 iunie.

Chestionată asupra acestui subiect, Televiziunea Română a precizat, pentru HotNews.ro, că „Alexandru Sassu lucrează în continuare în TVR” dar „din motive personale, nu poate exercita funcţia de Producător General”.

Alexandru Sassu, fost președinte TVR, a fost numit în funcția de producător general al televiziunii publice în octombrie 2018, de către actualul președinte-director general Doina Gradea. Sassu a condus TVR în perioada 2007-2010, iar numele lui e legat de cea mai scumpă achiziție TVR - drepturile pentru Liga Campionilor. A părăsit TVR după ce a fost demis de Parlament, în martie 2010, după mai multe dispute cu angajații.