Pro TV cere ajutor de la guvern pentru sezoanele de toamnă/iarnă 2019 ale serialului "Vlad", cererea fiind acum în analiză, potrivit informațiilor publicate de Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Paginademedia.ro semnalează și faptul că serialul "Sacrificiul", pregătit pentru Antena 1, a primit aprobare pentru ajutorul de stat solicitat.

Din lista proiectelor cu ajutor de statFoto: Captura CNP.ro

Potrivit listei de proiecte depuse în baza schemei de ajutor de stat lansate anul trecut de guvern pentru a sprijini industria cinematografică, în sesiunea 2019:

  • pentru "Sacrificiul", compania Dream Film production Company a cerut 4.895.565,34 lei, sumă care a fost acordată
  • Pro TV a cerut 5.463.754 lei pentru "Vlad" (sezoanele toamnă și iarnă 2019), proiectul figurând a fi în analiză

Lista completă de proiecte depuse, ce include proiecte ale unor case de producție și studiouri de film - aici

Nu este pentru prima dată când Pro TV a cerut bani de la stat pentru serialele sale - o acțiune similară s-a petrecut și anul trecut, cu serialul Las Fierbinți. Cererea Pro TV pentru un sezon las Fierbinți a fost respinsă, dar cea pentru o ediție de Crăciun a fost aprobată.

În cazul producției Sacrificiul, programate pentru această toamnă la Antena 1, Paginademedia.ro notează că, spre deosebire de Pro TV, casa de producție care realizează serialul, nu televiziunea în sine primește ajutorul solicitat de 4,8 milioane de lei.