Cel puțin două companii internaționale ar fi în discuții cu CME, compania-mamă a Pro TV, pentru a prelua operațiunile acesteia, scrie Paginademedia.ro, care citează site-ul CEETV, care citează la rândul său site-ul ceh Hlidaci.

Logo CMEFoto: Hotnews

Potrivit surselor menționate, este vorba despre Discovery și fondul de investiții PPF Grpup. CEETV, citând site-ul cehesc, via Paginademedia.ro:

  • "O sursă care și-a păstrat anonimatul a declarat site-ului Hlidaci că Petr Kellner - cel care controlează fondul de investiții PPF - este interesat de achiziția Nova TV, liderul pieței din Cehia. Este interesat nu doar de Nova, ci de întreaga companie CME. Sursa este descrisă ca "un fost manager de la Nova TV".

Pe lângă acestea, ar mai fi interesat și Ronald Lauder, fondatorul CME și acționar minoritar în companie.

Discovery este rețea globală de televiziune prezentă, cu multe posturi, inclusiv pe piața din România. PPF Group este fondată de omul de afaceri ceh Petr Kellner, despre care s-a mai scris că ar fi vrut să cumpere CME în trecut, dar și-a retras oferta.

  • CME a anunțat, în martie, că boardul său director împreună cu managementul și cu echipe de consilieri iau în discuție "alternative strategice", printre care vânzarea companiei, vânzarea unor părți ale acesteia, fuziunea cu un partener strategic, recapitalizare sau executarea în continuare a planului de afaceri - detalii aici.