Adrian Sârbu a primit de la CNA licențe pentru trei noi posturi TV tematice - Aleph Business (business), Aleph News (știri) și Aleph Comedy (divertisment), potrivit Paginademedia.ro. Forul audiovizual i-a acordat licențele cu numărul minim de voturi - șase, doi dintre membrii prezenți la ședința de astăzi votând împotrivă, arată sursa citată.

Sigla CNAFoto: Agerpres

Licențele vor fi operate de compania Aleph Media SRL, unde acționar principal e Cristina Iacob (regizorul filmelor "Selfie" și "Oh, Ramona" și iubita omului de afaceri). Posturile urmăresc un public educat, din mediu urban, cu vârste între 18-54 și venituri peste medie.

  • Adrian Sârbu a precizat că mai dorește să înregistreze două canale, pe viitor - unul de educație și unul de lifestyle, urmând ca ele să fie disponibile și printr-o platformă video on demand.

Ar urma să fie investiți 5,4 milioane euro în Aleph Business, 6,9 milioane în Aleph Comedy și 1,7 milioane în Aleph News.

Sârbu, citat de Paginademedia.ro, la CNA:

  • Canalul de știri nu va fi unul de comentarii, se va concentra pe știri și va da o atenție mare știrilor internaționale

Pentru ca o decizie CNA să fie adoptată, e nevoie de votul a cel puțin șase membri. Astăzi, pentru acordarea licențelor au fost șase voturi: Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Nicolaie Bălașa, Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Orsolya Borsos. Au votat împotrivă Dorina Rusu și Cristina Pocora. Vezi aici împărțirea politică în forul audiovizual

Decizia de azi a CNA vine la aproape 3 săptămâni după ce forul a aprobat o licență pentru o nouă televiziune generalistă, Smart TV, condusă de Adrian Sârbu și Marius Tucă - detalii aici.