Antena 3 a scăpat fără sancțiune după ce invitații postului au folosit, în prime-time, expresia „m... PSD”. Pentru o abatere asemănătoare, Realitatea TV a fost sancționată cu amendă de 5.000 de lei, în luna ianuarie, scrie Pagina de Media.

Mihai GadeaFoto: Captura YouTube

Potrivit sursei citate, CNA nu a admis nici măcar o somație, propusă de Radu Herjeu, după ce Mugur Ciuvică și parlamentarul Șerban Nicolae au folosit fără rețineri sintagma „M... PSD” într-o ediție Sinteza zilei din 30 mai.

„Deschideți acum ușa, ca de dimineață până seara, oricine, pe orice post de televiziune să folosească acel cuvânt, sub pretextul că CNA a dat voie”, le-a spus Herjeu colegilor care au votat împotriva sancțiunii.

Monica Gubernat, președintele propus al CNA, care a votat împotriva sancționării canalului TV, a fost de părere că trebuie judecat în funcție de „context”, iar expresia este una „politică”.

Radu Herjeu a propus sancționarea Antenei 3 cu o somație, pentru că sintagma a fost folosită pe post înainte de ora 23.00, prin urmare încalcă legislația privind protecția minorilor. Dacă era după 23.00, n-ar fi luat nicio sancțiune, după cum a subliniat Herjeu.

Somația a reușit să atragă doar două voturi: Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu. Restul a fost împotrivă: Dorina Rusu, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Parte din cei care au votat împotriva unei somații la Antena 3 au fost totuși „pentru” amenda de 5.000 de lei primită de Realitatea TV în luna ianuarie, pentru folosirea aceleiași sintagme.