Plenul Parlamentului a validat-o, miercuri, pe Monica Gubernat în funcția de președinte al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), potrivit Agerpres. Aceasta se află la al doilea mandat de șase ani în forul audiovizual, unde a ajuns la propunerea PSD.

Monica GubernatFoto: CNA

Ea a primit 230 de voturi pentru și 95 contra, potrivit sursei citate.

CNA a rămas fără președinte la finele anului trecut, când a expirat mandatul fostei șefe a CNA, Laura Georgescu. În prima parte a anului, Gubernat și-a depus candidatura pentru această funcție, a fost aleasă de membrii forului, dar a trebuit să aștepte până acum pentru validarea parlamentului.

  • Potrivit profilului ei de pe site-ul CNA, Gubernat, doctorand SNSPA în domeniul comunicării publice, este licenţiată în ştiinţe politice (2000) şi comunicare şi relaţii publice (2002); a facut parte din echipa tehnică de campanie a PSD în anii 2000 şi 2004; a lucrat în adminstraţia publică centrală (Ministerul Turismului); a fost "consilier în cadrul Parlamentului României având ca atribuţii monitorizarea presei scrise şi audiovizuale şi formularea unor reacţii rapide, dar şi elaborarea documentelor pentru desfăşurarea activităţii liderilor grupurilor parlamentare, respectiv activitatea în Comitetul liderilor grupurilor parlamentare în concordanţă cu prevederile Constituţiei şi ale Regulamentului Camerei Deputaţilor".